Happy Idiots

“Overal en altijd werken zonder zorgen om de beveiliging.”

“Alles wat wij doen, doen we online. Onze internetverbinding is dus van groot belang, die moet betrouwbaar en continu supersnel zijn. Die garantie biedt Féju ons”, aldus Victor Ribot van Happy Idiots. “Nu hebben we geen problemen meer met de verbinding, de VPN werkt prima en we kunnen optimaal productief werken.”

Happy Idiots is een online marketing bureau in Eindhoven. “Wij vinden dat marketing aantoonbaar effect moet hebben. Het moet resultaten opleveren. Dat is dan ook de doelstelling van ons bedrijf”, aldus Victor Ribot, MT-lid bij Happy Idiots.”Voor onze relaties zijn we continu bezig met online campagnes. We zitten de hele dag met z’n allen online te werken. Dan heb je een goede infrastructuur nodig!”

Dekkend wifi-netwerk

Die infrastructuur was er twee jaar geleden nog niet. “Onze IT werd geregeld door een éénpitter. We hadden een dekkend wifi-netwerk nodig voor dit monumentale pand. Dus hadden we behoefte aan een grotere partij met een beter serviceniveau. We zochten een partij die ons verder kon brengen, met ons professionaliseren, zodat we klaar waren voor groei in de toekomst.”

Databekabeling

Via een aanbeveling kwam Happy Idiots terecht bij Féju. Albert Jakobsen: “De problemen waren duidelijk: er was veel te weinig databekabeling in dit pand, terwijl de telefonie gekoppeld was aan het internet. Daardoor vielen telefoongesprekken steeds weg. Ook konden mensen niet doorwerken, omdat de internetverbinding heel traag was terwijl alle bestanden in de cloud staan. Na een grondige analyse hebben we een toekomstbestendig plan gemaakt. Er is een volledig nieuwe bekabeling aangelegd en er hangen nu ruim 20 wifischotels aan het plafond.”

Daar bleef de samenwerking niet bij. Victor: “We hebben meteen Féju weer gebeld, toen we er een nieuwe verdieping bij gingen huren. Daar was niet eens stroom.” Albert haakt in: “We hebben toen de hele infrastructuur aangelegd. Ook hebben we een telefonie VoIP concept bedacht waarmee ze hun belkosten kunnen terugverdienen. We hebben een goede firewall aangelegd en alle verbindingen zijn redundant. Ze hebben nu een dubbele verbinding en glasvezel voor de zware grafische bestanden, om fallback te hebben.”

Tevreden met het resultaat

Victor is meer dan tevreden over het resultaat: “De internetverbinding geeft nooit meer problemen. Als ik mijn laptop mee naar huis neem, kan ik zonder problemen en veilig bij alle bestanden in de cloud. Die flexibiliteit is voor ons heel belangrijk. Iedereen kan nu heel productief zijn. En onlangs hebben we nog geïnvesteerd in een goede back-up en een betere beveiliging, heel belangrijk met die nieuwe GDPR wetgeving.”

Supersnel gegroeid

Victor: “Zes jaar geleden waren we bij Happy Idiots nog met vier personen, nu met 25. In de hele Happy Horizon groep gaat de groei zo hard. We bekijken continu waar de vraag in de markt ligt, zodat we onze dienstverlening kunnen verbreden. Inmiddels hebben we de bedrijven Happy Leads, Happy & Healthy, Happy Online, Happy Cactus, Happy Stories, Happy Ventures en zijn we met 125 man totaal. Een nieuwe werkplek erbij, geeft inmiddels geen problemen meer, gelukkig. En met de oplossing die Féju bedacht voor onze intercom, kunnen we vanaf elke werkplek de deur opendoen voor een ander bedrijf, als zij niet aanwezig zijn. Vroeger moesten we een eind lopen om de knop te bedienen.”

Continuïteit

Elke maand heeft Féju-medewerker Andrew Peters spreekuur bij Happy Idiots. Alle vragen die maar met IT te maken hebben, worden dan op hem afgevuurd. De telefonie is in goede handen bij Eric van Dijk: regelmatig komt hij wijzigingen aanbrengen in de telefooncentrale, vooral bij een interne verhuizing of als er weer een nieuwe medewerker is. Deze manier van samenwerken bevalt Victor goed: “Zo blijft onze continuïteit gewaarborgd.”

Strategisch partner

“Ik zou Féju zeker aanraden aan anderen. Ik zie Féju echt als onze strategische partner”, aldus Victor. “Ze hebben ons enorm geholpen met een professionaliseringsslag op het gebied van IT en Telecom. Ze denken met ons mee en geven proactief advies. Als wij iets in ons hoofd hebben dat we willen realiseren, bedenken zij een oplossing hoe we dit kunnen uitvoeren. Ze hebben zo veel kennis. Door hun strategische adviezen zijn wij echt op een andere manier gaan werken.”