PDB Cleaning Solutions

‘Eén telefoontje, één contactpersoon, samen overleg en een gedegen advies met resultaat. We doen het samen’, concludeert Tom Heeres van PDB Cleaning Solutions. Hij is zeer gesteld op het persoonlijk contact met Féju. Albert Jakobsen van de Féju Groep vindt dit niet meer dan normaal.

First call

In de showroom van PDB Cleaning Solutions, omringd door o.a. poets- en hygiënepapier en disposables, treffen we Tom Heeres. Hij is creative sales assistant, graphic designer en tegelijkertijd ook IT-contactpersoon. Dat moet hij eens uitleggen. Tom lacht: ‘Als dtp-er heb je technische kennis van computers en printers. Ik werk hier nu anderhalf jaar, maar werd door mijn collega’s al snel naar voren geschoven als eerste aanspreekpunt. Automatisch werd ik de first call wanneer er iets aan de hand is op IT-gebied.

Er was duidelijk behoefte aan een frisse wind en heldere blik op onze IT; de apparatuur was verouderd. In juni heb ik verschillende offertes aangevraagd, waaronder ook bij Féju die ik via mond-tot-mond reclame op mijn netvlies kreeg. Veel bedrijven verzanden met hun offerte in technische termen wat resulteert in een ondoorzichtig geheel. Féju kwam sterk uit de bus met een heldere offerte waarin duidelijk omschreven stond wat we wilden, nodig hadden en zouden krijgen.’

Albert reageert: ‘Wij luisteren goed naar onze klant en vertalen de vraag naar een oplossing. We hebben gratis de situatie geïnventariseerd. Er was veel achterstallig onderhoud.’ Tom legt uit: ‘Doordat voorheen iedereen eigen oplossingen bedacht, waren er uiteindelijke houtje-touwtje oplossingen ontstaan, wat niet goed is natuurlijk.’

Een team

‘In veel midden- en kleinbedrijven is er vaak geen aparte ict-er; je komt ze zelden tegen’, vertelt Albert. ‘Degene die affiniteit heeft met IT wordt de aangewezen persoon. Wij bieden bij PDB onze dienstverlening aan en denken mee.’ Tom knikt: ‘Juist die vriendelijkheid en het meedenken geeft mij het gevoel dat we het samen doen! Twan IJpelaar van Féju is onze contactpersoon. Het is erg prettig één aanspreekpunt te hebben. Met Twan heb ik de menselijke klik, we babbelen en samen komen we er wel uit! Féju en PDB zijn een team.’

Virtualisatie

Niet alleen de automatisering, maar ook het telecom vraagstuk is door Féju onder handen genomen. ‘We hebben het totaalplaatje op niveau gebracht’, vertelt Albert. De serveromgeving draait nu op een modern virtualisatieplatform. Op telecom vlak is de Panasonic installatie compleet aangepast. Deze nieuwe situatie is klaar voor de toekomst.

‘Wij willen er graag vanaf het begin bij betrokken zijn. Als alle stappen doorlopen zijn, zijn we waar we moeten zijn. Daarna is het belangrijk dat Tom Féju op de hoogte houdt waar hij mee bezig is. Betrek ons erbij, dan kunnen we meedenken, adviseren en handelen daar waar nodig’, benadrukt Albert.

Familiebedrijf

PDB Cleaning Solutions is opgericht in 1933 als Poetsdoekenfabriek Brabant BV. Inmiddels ruim 80 jaar later is het bedrijf nog steeds in de familie en wordt geleid door algemeen directeur Wim Harkink. Het krachtige verleden maakt PDB tot een sterke en stabiele partner in verbruiksartikelen in de hygiënebranche.

In de showroom vinden we een groot deel van het assortiment van PDB; poets- en hygiënepapier, poetslappen, poetskatoen en non woven reinigingsdoeken voor de groothandel en industrie. Dclean BV is gespecialiseerd in disposables waaronder latex, nitrile en vinyl handschoenen, overalls en andere eenmalige kleding voor o.a. de food industrie en farmaceutische sector.