Van Olphen Viande Select

Roger van Olphen van Van Olphen Viande Select en Albert Jakobsen van Féju Groep gaan prat op hun jarenlange relatie. Ze gaan allebei uit van hun eigen kracht, staan persoonlijk garant voor maatwerk en de kwaliteit van hun product.

Als twee Bourgondiërs met elkaar aan tafel zitten, dwaalt het gesprek al snel af naar lekker vlees en mooie wijn. Draait het daar niet om in het leven? Die persoonlijke klik, een goed gesprek; dat vertrouwen is de basis van een goede relatie. Op zo’n moment is IT minder belangrijk, het is een vast gegeven dat vanzelfsprekend goed geregeld wordt voor een bedrijf dat 24/7 afhankelijk is van automatisering. ‘Onze samenwerking is goed en ter controle van het vlees, treffen we elkaar weleens in de horeca’, lacht Albert.

Topsport

De broers Roger en Ton van Olphen runnen het familiebedrijf Van Olphen Viande Select. Roger neemt de financieel-commerciële taken voor zijn rekening en Ton doet de productie en inkoop. ‘Het slagersvak gaat al 200 jaar terug in de familie. Ons bedrijf levert vers vlees en wild voor horeca en grootverbruik (zorg), al dan niet geproportioneerd. Het enige product dat we aan de retail leveren is de lekkerste, premium gehaktbal voor Lekker Brabant’, vertelt Roger enthousiast.

Vlees is net als wijn; oneindig veel kwaliteiten, zoveel herkomsten en rassen. ‘Als we het niet op voorraad hebben, halen we het in huis. Vlees komt soms té vers binnen, we laten het rusten en rijpen door het een aantal weken vacuüm weg te leggen. Dat wordt een top biefstuk met een geweldige smaak’, legt Roger met passie aan Albert uit.

Roger en Ton staan persoonlijk garant voor hun product, als er iets is springt één van de twee in de auto om de klant te helpen. ‘Alles is maatwerk, de klant krijgt het pakket naar zijn wens samengesteld. relaties kunnen tot 5:00 uur bestellen en dan wordt het voor het middaguur geleverd; dat is topsport!’

Vernieuwing

Van Olphen Viande Select is continu bezig met productontwikkeling en vernieuwing. ‘Nieuwe beesten worden er niet meer uitgevonden’, lacht Roger, ‘maar op aangeven van de klant worden bijvoorbeeld wel trendy hamburgers ontwikkeld: grover gedraaid en mét of zonder kruiden of van Angus Beef. Ook hebben we speciale ambachtelijke productlijnen ontwikkeld waarbij de kok geholpen is met een gegarandeerde constante kwaliteit.

ConforTable bestaat uit gegaarde maaltijdcomponenten. Koks maken een gerecht van een varkenshaasje met champignonroomsaus compleet door er frites en garnituur bij te serveren. Een tweede productlijn is het MinuteMeat assortiment waarbij door een speciale gaarmethode de ongekende smaak, malsheid en textuur behouden blijft. Grote series komen bij Van Olphen niet voor. ‘Wij zijn niet van de bulk en zijn geen fabriek! Wij gaan uit van onze eigen kracht: de ambachtelijke slagerij’, vertelt Roger.

Albert wist allang wat voor vlees hij in de kuip had. Van Olphen lijkt wel van eigen vlees of bloed: persoonlijke betrokkenheid, maatwerk, continu in ontwikkeling en 24/7 bereikbaar.