Een minuutje met… Wouter Puts

HE’S making IT happen!

Onze Féju’ers; ze zijn dag in dag uit in de weer om heel Nederland van de best mogelijke ICT-oplossingen te voorzien. Om wat meer gezicht te geven aan diegenen met wie verbinding tot stand kan komen, geven wij ze één voor één het woord. Vliegensvlug, want de familie is groot. Vandaag in 1 minuutje met: ICT-consultant, Wouter Puts. Over hem als persoon en het werk waar hij nog dagelijks mee in ‘de clouds’ is. Nieuwsgierig naar de werkzaamheden waar Wouter van ‘aan’ gaat én de activiteiten die juist voor heuse errors zorgen? Dat en meer lees je hieronder.

Wouter, om maar meteen te ‘booten’: wat brengt jou bij Féju in huis?

Ik wilde graag de volgende stap in mijn carrière zetten en mijn kennis over, en vaardigheden in de wereld van telecom vergroten. En waar kan je dat nou beter doen, dan bij Féju?

Wat doe je daar zoal?

Ik ben gespecialiseerd in bedrijfstelefonie; van de implementatie tot de uitlevering van telefooncentrales. Daarnaast draag ik zorg voor het aanleggen, monteren en configureren van wifi-netwerken én het leveren van firewall-oplossingen. Maar ook bij storingen ben ik de aangewezen persoon. Ik kom dan ter plaatse en stel alles in het werk om het probleem zo snel en goed mogelijk te verhelpen.

En sinds wanneer is dat het geval?

Ik mag mij inmiddels al ruim 3,5 jaar een Féju’er noemen.

Wat trekt jou zo aan in werken in deze branche?

Het klinkt misschien cliché, maar als ICT-consultant is geen werkdag hetzelfde. Ik kom bij verschillende klanten, op uiteenlopende locaties waardoor ik continu nieuwe mensen en plekken leer kennen. Dat spreekt mij enorm aan!

En waarom specifiek bij Féju?

Ik wilde graag een nieuwe baan en tijdens mijn zoektocht kwam Féju vrijwel direct op mijn pad. Een eerste kennismakingsgesprek volgde al snel. En de klik? Die was er meteen. Ik besloot daarom ook niet verder te zoeken, maar ervoor te gaan. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb.

Is het alleen maar hard werken? Of heb je ook voldoende tijd om op te laden?

Bij Féju is het echt een combinatie van beide. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning.

Hoe doe je dat laatste het liefst?

Ik squash twee keer in de week met mijn broer en in de avonduurtjes game ik graag met vrienden. Daarnaast wandel ik in het weekend vaak met de hond in de bossen of duinen. In de buitenlucht m’n zinnen verzetten én bewegen tegelijkertijd, heerlijk!

Met welke zaken op de planning slinger jij jouw computer vol enthousiasme aan?

Het opleveren van nieuwe telefooncentrales, dát vind ik echt heel leuk. Als ik op locatie ben, zijn klanten altijd blij. Ik kom vernieuwing brengen, dat brengt positiviteit teweeg.

En welke activiteiten zou je wel willen deleten uit je agenda?

De zogeheten ‘vakantiebandjes’. Zodra de zomervakantie of de feestdagen voor de deur staan, willen klanten die graag op hun centrale ingesteld hebben. De werkzaamheden die ik daarvoor moet uitvoeren zijn weinig afwisselend. Hierdoor ben ik veelal dezelfde handelingen aan het verrichten.

Waar sta jij bij collega’s en klanten om bekend?

Hmm… goede vraag. Ik denk om mijn vrolijkheid en de energie die ik breng.

En wat weten zij juist niet van jou?

Haha, dat ik tijdens het sporten echt een driftkikker kan zijn. Als het niet gaat zoals ik wil, dan ben ik niet te genieten. Dus… wie durft een potje squashen nog aan? 😉

Gewetensvraag: hoe is de ICT bij jou thuis geregeld? Tot in de puntjes? Of gebeurt het vooral op je werk?

Je begrijpt: mijn wifinetwerk is razendsnel. En zolang mijn internet goed werkt, ben ik dik tevreden.

Welke naam heeft jouw wifinetwerk daar?

Die heet al sinds het moment dat ik op mezelf woon ‘Puts’. Lekker makkelijk!

En om met een stukje educatie te eindigen: wat is volgens jou dé ICT-tip die iedereen zou moeten weten?

Houd al je apparaten up-to-date. Nieuwe versies worden immers niet voor niets ontwikkeld. Het is dé manier om problemen te voorkomen of op te lossen. Doe er dus je voordeel mee!