KPN stopt met ISDN

KPN kondigde in april aan te stoppen met ISDN. Wat betekent dit voor uw telefonie? Wanneer moet u overstappen? Wat zijn de alternatieven? De antwoorden op deze vragen leest u in dit artikel.

In september 2019 stoppen eerst ISDN 1 (enkelvoudige ISDN) en 2 (meervoudige ISDN). De grotere ISDN-diensten (15-30) worden in ieder geval tot en met begin 2021 ondersteund. Vóór die datum dienen eindgebruikers naar andere diensten te zijn overgestapt, zo meldt KPN.

Wacht niet te lang
Féju Telecommunicatie adviseert om niet zo lang te wachten met de overstap. De meerderheid van de MKB-bedrijven, zeker de kleinere, gebruikt KPN. Dat zijn zo’n 200.000 ISDN 1/2 gebruikers; als zij allemaal op het laatste moment overstappen, ontstaan er problemen. Met als gevolg dat uw bedrijf niet bereikbaar is en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Nu is de tijd om de verschillende mogelijkheden naast elkaar te leggen en een weloverwogen keuze te maken. Niet overhaast en op het laatste moment. Natuurlijk biedt Féju u graag een advies op maat.

De alternatieven
In september 2016 organiseerde Féju al een ‘Infosessie VoIP & Hosted Telefonie’ om u te vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in telecommunicatie. We hebben toen alle voor- en nadelen van de verschillende alternatieven naast elkaar gelegd. Waar het op neer kwam: Wij adviseren om binnenkort over te stappen naar een toekomstvaste oplossing; bellen via internet.

VoIP is inmiddels een betrouwbare oplossing en er zijn veel koppelingen mogelijk met andere IP-diensten. Toch gebruikt pas 10-15 procent van de bedrijven Voice-over-IP.

De voordelen van VoIP:

  • kostenbesparingen;
  • meer flexibiliteit, bijvoorbeeld in opschalen;
  • integratie met andere IP-oplossingen.

Eventueel kunt u SIP trunks inzetten als overbruggende oplossing. Maar ook een hybride / IP-centrale on premise of een hosted / Cloud telefoniedienst kan een goede oplossing zijn. Féju biedt vier typen cloud telefonie: KPN één, Telfort zakelijk, Tele2 en MyConnect. Een algemeen advies over de beste oplossing is lastig te geven.

Daarom bieden wij aan om samen met u te bekijken wat de best passende oplossing is voor uw organisatie. Technisch én passend in uw budget. Wilt u meer weten? Bel dan met onze telecom-expert Pieter van Opbergen via 013- 511 50 88.

Lees ook ons artikel: VoIP actie: opvolger van ISDN.