Joris van Gool wint brons op EK U23

Zoals u weet is Féju ICT Groep hoofdsponsor van Joris van Gool, de jonge, ambitieuze sprinter. Voor Joris staat iedere dag in het teken van atletiek, de moeder van alle sporten. Zijn doel is om namens Nederland uit te komen op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Féju ondersteunt hem daarin als hoofdsponsor.

Europese kampioenschappen U23

Van 11 tot en met 14 juli vonden in het Zweedse Gävle de Europese Kampioenschappen U23 plaats. 1500 atleten uit 51 landen streden om de medailles. TeamNL bestond uit 24 atleten (11 meisjes en 13 jongens). Joris wist op de 100 meter sprint de bronzen medaille te bemachtigen!

Nederlands record onder 23 jaar

Joris’ sportjaar verloopt tot dusver uitstekend. In februari werd Joris Nederlands Kampioen op de 60 meter sprint. In maart won hij brons op het EK indoor in Glasgow. De progressie die Joris in het indoor seizoen maakte, wist hij door te zetten in het outdoor seizoen. Op 30 juni nam Joris deel aan Résisprint International in La Chaux-de-Fonds (Zwitserland). Daar liep hij een nieuw Nederlands record onder 23 jaar: 10.16 seconden.

De ondersteuning door Féju helpt Joris, die in Nederland rondrijdt in een Féju-auto, in zijn prestaties. “Ik heb bij Féju de juiste klik gevonden,” aldus Joris. “Het is een fijne gedachten dat Féju achter mij staat en dat ik daardoor al mijn aandacht en energie kan richten op mijn sport.”

Veel succes

Op 9 augustus begint het EK voor landenteams in Noorwegen. Joris zit voor Nederland in het 4 x 100 meter estafetteteam. Ook maakt hij deel uit van het Nederlandse estafetteteam tijdens het WK Atletiek in Doha, dat begint op 28 september.

Féju is enorm trots op de prestaties van de jonge atleet. Wij wensen hem weer veel succes met de komende toernooien!

 

Meer informatie over onze sponsoring leest u hier: https://feju.nl/news/hoofdsponsor-joris-van-gool/

Meer info over Joris: www.jorisvangool.nl/over-joris/

Foto: Atletiekunie