Er is op dit moment geen storing.
Nijverheidsweg 21, Udenhout |
Microsoft 365 is een hot topic in de automatisering. Steeds meer bedrijven stappen over naar deze oplossing, die door Microsoft zelf ‘productiviteitscloud’ genoemd wordt. Ook de relaties van Féju willen hier steeds meer van weten. We vroegen Nick van den Heiligenberg, Manager Consultants bij Féju, naar de ins en outs.
“Microsoft 365 is meer dan alleen de veranderde naam van het bestaande Office 365. In Office 365 had je met name een mailbox, wat opslag en het Office pakket in de cloud; dit is veel uitgebreider”, zo begint Nick. Microsoft 365 combineert de bekende Office 365 toepassingen (Word, Excel, PowerPoint, Exchange Online, OneDrive en dergelijke) met krachtige cloudservices, apparaatbeheer en geavanceerde beveiliging, zo omschrijft Microsoft het zelf. “Je kunt je hele netwerk erin kwijt en dat koppelen met je Windows machines en al je bestanden. Zo kun je het beste van de cloud oplossingen die Microsoft 365 biedt, combineren en integreren en heb je een totaaloplossing in de cloud,” aldus Nick.
Wat dit concreet oplevert voor een bedrijf is dat de productiviteit van werknemers verbetert en dat mensen eenvoudiger, veiliger en dus beter gaan samenwerken. Of dat nu op kantoor is of thuis. Ook het samenwerken met externe gebruikers is eenvoudig en veilig te realiseren, zeker wanneer zij ook gebruik maken van Microsoft 365. Tools als chats, online vergaderingen en bellen in Microsoft Teams worden gecombineerd met opslag in de cloud. “Veel van onze relaties maakten al gebruik van het productportfolio van Microsoft. Sinds de coronacrisis gebruiken zij ook steeds vaker Teams. Dat is zeker op het gebied van security een van de betere, zo niet de beste oplossing om online te vergaderen. En Teams is in Microsoft 365 geïntegreerd met je gebruikersaccount, je wachtwoorden en je security; alles werkt samen. Ook in combinatie met je lokale op Windows Server gebaseerde netwerk. Dat is een heel groot voordeel.”
Bij Féju zijn of worden alle IT consultants opgeleid in de Microsoft leer. Zij behalen certificaten voor Microsoft 365, maar ook voor de andere kennisgebieden, zoals Windows Server, Azure enzovoort. Alle behaalde Microsoft certificeringen moeten blijvend onderhouden worden om deze ook na de maximale geldigheid van twee jaar aan te houden. Ze beginnen op het Fundamentals niveau, stromen door naar Associate en sommigen gaan door tot het niveau van Expert. “Met deze cyclus verzekeren we onszelf van het paraat hebben van alle relevante én recente kennis en expertise voor onze consultants. Wat je daar aan hebt als klant, is dat je geadviseerd wordt door een persoon die vanuit Microsoft gekwalificeerd is als expert. Jouw adviseur heeft aantoonbaar brede en diepgaande kennis van alle facetten van Microsoft 365 en van de nieuwste technieken. Je krijgt dus een allround advies.”
Nick geeft leiding aan het team van Consultants bij Féju. In de afgelopen weken studeerde hij daarnaast heel hard om zijn Microsoft certificering te behalen op het allerhoogste niveau. Afgelopen maandag (8 juni 2020) slaagde hij voor het laatste examen. Nu mag Nick zichzelf Microsoft 365 Enterprise Administrator Expert noemen. “En dat is heel bijzonder,” vindt Féju directeur Albert Jakobsen. Dat hoogste niveau haal je niet zo maar en zeker niet in zo’n kort tijdsbestek. Hij heeft een heel groot compliment verdiend!”
10-06-2020