Thuiswerken: 6 tips voor je thuiswerkplek

Thuiswerken is de norm voor de komende weken, misschien wel maanden. Een goed ingerichte thuiswerkplek zorgt ervoor dat medewerkers de komende maanden efficiënt kunnen werken; dat vergroot de productiviteit! Wij geven graag enkele tips om de thuiswerkplek beter in te richten.

Thuiswerk tips

  • Overleggen op afstand doen we de hele dag. Dan is het belangrijk dat dit soepel verloopt, zonder haperingen en irritatie. Wij adviseren Teams: dat biedt naast (beeld)bellen nog meer mogelijkheden om comfortabel online samen te werken. De tool is bijvoorbeeld te integreren met workflows, planners en je Power Bi dashboard.
  • Nu je medewerkers hun laptop mee naar huis hebben genomen, is beveiliging nog belangrijker. Denk aan beveiliging van de wifi-verbinding, een VPN-verbinding, anti-virus software en gegevens veilig opslaan.
  • Denk ook aan de beveiliging van tablets en smartphones, want die worden thuis ook meer gebruikt.
  • De ideale laptop voor thuiswerken is snel én licht. Het is bovendien belangrijk te kiezen voor een laptop die aansluit bij de taken die jij ermee uitvoert. Irritaties over je laptop kosten onnodig veel energie. Dus is jouw laptop traag? Of te zwaar om steeds mee te nemen? Vervang ‘m dan nu. Je zult er nog veel mee moeten werken de komende tijd.
  • Ook praktisch voor thuis: een tweede monitor. Je kunt twee programma’s naast elkaar zien, hebt groter beeld en werkt sneller. Bovendien is het beter voor je werkhouding. Urenlang voorovergebogen naar je laptopscherm turen, is slecht voor je nek.
  • Wil je snel inzien welke collega telefonisch bereikbaar is? En mobiel bellen terwijl het nummer van de zaak in beeld verschijnt? Dat kan allemaal met Féju 3CX. Deze oplossing, waarmee je ook kunt videobellen en chatten, is ook nog eens verrassend voordelig!

Thuiswerk advies

We hebben nog veel meer adviezen. Féju heeft in de afgelopen maanden veel bedrijven geholpen aan betere thuiswerkplekken. Wij adviseren je graag over de tools die je kunt inzetten om productiever en veiliger te werken. Adviezen die passen bij de werkprocessen in jouw bedrijf. Bel voor een vrijblijvend advies: 013- 511 50 88.

Naar volgende nieuwsbericht