Burkely

Burkely en moederbedrijf Horsten Lederwaren verhuisden in de zomer naar een prachtig nieuw pand in Tilburg. Féju was vanaf het begin betrokken, zodat de ICT-omgeving optimaal aangelegd kon worden. “Féju is een heel flexibele ICT-partner, ook tijdens een verhuizing in het weekend”, zo vertelt Burkely directeur Preben Horsten in dit interview.

Horsten Lederwaren werd 77 jaar geleden opgericht door de opa van Preben. Naast het eigen merk Burkely worden er ook Private Label tassen gemaakt, bijvoorbeeld voor Sacha en Manfield. Preben ging acht jaar geleden ‘tijdelijk’ werken bij het familiebedrijf in Goirle, toen hij wat tijd over had aan het einde van zijn opleiding. Hij begon in het magazijn en mocht al snel aan de slag bij inkoop. “Werken met mensen in India is zo anders, dat vond ik fascinerend.” Het beviel zo goed dat hij besloot te blijven.

Bewijzen

Destijds in 2013 werkten acht mensen bij Burkely: Prebens vader Cees was directeur, zijn moeder deed het design en dan waren er nog twee mensen op verkoop, twee mensen op inkoop en twee in het magazijn. Preben werkte als inkoper, als accountmanager, als manusje van alles en zette een marketing afdeling op. Tijdens de kerstviering in 2017 kondigde vader Cees aan dat Preben per 1 januari 2018 Managing Director zou worden. Een grote verrassing. “Natuurlijk moest ik mezelf extra bewijzen. Vooral tegenover mensen die er al heel lang werkten.” Preben zette vooral in op groei: inmiddels werken er 25 medewerkers en heeft Burkely meer dan duizend fysieke verkooppunten in vijftien landen.

Lokale partner

“De samenwerking met Féju startte in 2017. Aanvankelijk hadden we een eenpitter als ICT-partner. We stapten over naar een groter ICT-bedrijf, maar dat klikte niet zo. Toen twee relaties onafhankelijk van elkaar Féju aanraadden, ben ik in gesprek gegaan met Pieter. Ik werk graag samen met lokale partners. En Féju is lokaal toch de marktleider, dat zegt genoeg over hun kwaliteit. Samen hebben we een blueprint gemaakt van wat er aan vervanging toe was. We begonnen met Sophos beveiliging en het verbeteren van de back-ups.”

Pieter de Bruijn, sales manager bij Féju ICT Groep: “We bepaalden gezamenlijk hoe we de ICT omgeving toekomstbestendig wilden maken en hoe we geleidelijk naar dat doel toe zouden werken. De server is vervangen en we hebben enkele software veranderingen gedaan. Daarna zijn ook de werkplekken aangepakt: we hebben de vaste pc’s vervangen door laptops met docking stations, voor eenvoudig en flexibel werken.”

Informeel en proactief

Eens per maand heeft officemanager Laura Vos een beheer afspraak met Senior ICT consultant Andrew. Dan bespreken ze de ICT-vragen die Laura heeft verzameld vanuit collega’s. Bij urgente zaken wordt tussentijds de supportdesk gebeld. “Wij zijn erg te spreken over de contacten en het informele samenwerken met Féju. We begrijpen elkaar snel. Pieter en ik bellen regelmatig voor evaluatie, zo houden we elkaar scherp. De manier van communiceren is heel prettig.”

“Sinds dit jaar werken we ook met een strippenkaart. We hebben een heel aantal uren afgekocht en elke maand krijgen we te horen wat daarvan verbruikt is.” Pieter haakt in: “Zo is het beter te budgetteren en het is veel makkelijker in de administratie.”

Preben knikt: “Typisch Féju. Ze denken goed mee. Dat geldt ook voor de jongens die zaken komen implementeren. Wouter was hier vorige week en zag terplekke dat iets nog beter kon. Dan overlegt hij meteen even. Hij had meerdere oplossingen bij zich, zodat hij het direct kon regelen. We hebben nooit gedoe van ‘ja, maar zo stond het niet in de offerte’. Snel schakelen en goed advies, dat is toch top?”

Behoefte aan uitbreiding

Burkely kon in Goirle niet verder uitbreiden en besloot – met het oog op toekomstige groei – te verhuizen naar een groter pand met magazijn op La Défense, het bedrijventerrein waar ook Féju relaties Petrol Industries en Presley & Sun gevestigd zijn. Pieter: “Ik heb gevraagd of ze ons snel wilden betrekken bij de plannen, zodat we direct konden meedenken over de inrichting van de ICT. Op basis van de ontwerpen kunnen we samen bepalen wat er nodig is, nog voordat het gebouwd is. Dat scheelt veel gedoe achteraf. Nu wisten we al hoeveel aansluitingen nodig waren en waar die moesten komen. En waar de wifipunten moesten komen bijvoorbeeld.”

Die wifipunten zijn van groot belang, legt Preben uit: “In het nieuwe magazijn werken we voortaan met mobiele scanners. Die zijn via wifi aangesloten op ons cloud WMS systeem. We wilden daarom de wifidekking zo goed mogelijk hebben, heel belangrijk met zoveel stalen stellingen. Na de eerste meting bleek de wifiverbinding zelfs te sterk. Die heeft Féju nog moeten terugschroeven. Nu werkt het optimaal.”

Burkely’s verhuizing naar Tilburg

“Op zaterdag 3 juli zijn we verhuisd. Sommige leveranciers deden alles op het laatste moment dus Féju kon pas laat beginnen” vertelt Preben. “Maar hun werk is heel vlot verlopen. Van donderdag tot en met zaterdag waren er continu drie mensen van Féju hier aan het werk. Die flexibiliteit was top!” Pieter haakt in: “Het was wel even hectisch. Door corona waren de levertijden heel onzeker. En we wilden zeker weten dat de bedrijfsprocessen konden doorlopen. Op maandag moest Burkely weer normaal bereikbaar zijn, daarom moest alles op tijd af zijn. Henri, Rick en Rowdy hebben drie dagen keihard gewerkt. Rowdy werkt normaal op sales maar kon hier even bijspringen. Ook Andrew heeft meegewerkt aan de verhuizing.”

Clean desk policy

Alle zaken op het gebied van telefonie waren al voor de verhuizing geïmplementeerd. Daarmee werd al een tijdje gewerkt in Goirle, zodat het tijdens de verhuizing eenvoudiger was om over te zetten. Preben: “Voorheen hadden we vaste toestellen op het bureau, maar we wilden clean desk. Daarom zijn we overgestapt naar 3CX. Met headsets die gekoppeld zijn aan de werkplekken kunnen we veel flexibeler werken. We bellen nu via de pc’s.”

Preben merkt dat de vernieuwingen ook zijn collega’s goed bevallen: “Ze werken vanuit de cloud veel flexibeler. En we hebben in het hele pand nu supergoede wifi, dus dat gaat sneller en is stabieler. Vanaf een andere locatie kunnen ze eenvoudig werken met VPN. Vanuit huis of bij een klant werken ze mobiel, door de combinatie van laptop en telefoon. Dat is vooral heel fijn tijdens een beurs: dan kunnen ze heel makkelijk in ons systeem. En op een rustig moment kunnen ze even de mail bijwerken, dat is ideaal!”

Preben lacht: “Een heel contrast met onze agenten in Oostenrijk en Hongarije die nog orders schrijven met de hand op carbon papier, waarna ze alles handmatig invoeren in onze dealer portal! Gelukkig gebruiken andere klanten gewoon onze app om orders aan te melden. Die kunnen we hier dan direct gaan uitvoeren.”

Tassen liefde

De liefde voor tassen sloeg over: naast leverancier is Féju ook klant van Burkely. Pieter: “Féju werkt ook graag met relaties sámen; we willen iets voor hen terug doen. Zo kwamen we op het idee om Burkely tassen aan te bieden bij onze relaties. Juliette heeft dat partnership heel goed uitgebouwd.”

Juliette Jakobsen, sales medewerker bij Féju (en tassenliefhebber) zet steeds vaker een Burkely laptoptas of sleeve op de offerte, in plaats van de standaard kunststof tas. “Als je een luxe laptop hebt, stop je die toch liever in een mooie leren tas? Het is toch een visitekaartje. Ik bel regelmatig met Burkely om te overleggen wat ik het beste kan aanbieden, in hun collectie zitten tassen van basis tot luxe. We hebben nu ook wat demo modellen op voorraad liggen bij Féju. Ik heb er zelfs een speciale flyer van gemaakt!”

Medicinfo

“Wij zijn dag in dag uit bezig met het bieden van persoonlijke zorg op afstand. Daarbij moeten we kunnen vertrouwen op de techniek. Gelukkig is onze continuïteit bij Féju in goede handen. Daar maken we ons geen zorgen over.” Peer Gruijters van Medicinfo vertelt de ins en outs van zijn samenwerking met Féju.

“Gemiddeld werken hier 45 medewerkers. We hebben veel flexplekken en er wordt ook steeds meer vanuit huis gewerkt. De complete kantoorautomatisering is in beheer bij Féju, dus de werkplekken, de ICT-infrastructuur, de hardware, het internet en ga zo maar door. Maarten van Esch komt hier ongeveer eens per maand, de rest wordt remote gedaan. Het contact is intensief”, vertelt Peer Gruijters, Teamleider Systeemontwikkeling en -Beheer bij Medicinfo.

Medicinfo ontwikkelt innovaties in de zorg. Hun zorgoplossingen worden ingezet als extra capaciteit voor een huisartsenpraktijk of zorginstelling, als GGZ coach op afstand of als extra service voor verzekerden. “Daarbij staat voor ons het persoonlijke contact voorop, de techniek faciliteert”.

24/7 support desk

Het medische team van Medicinfo beantwoordt telefonisch en via chat vragen van mensen die zich zorgen maken. “We zijn bereikbaar op heel ruime tijden: doordeweeks van 7 tot 23 uur en in het weekend van 9 tot 21 uur. Daarom zijn we heel blij met de 24/7 supportdesk van Féju. Wij bellen de storingsdienst als dat nodig is en dan kunnen we snel weer verder. Gelukkig is het niet vaak nodig. De snelheid van oplossen vind ik een groot pluspunt van Féju, net als de professionaliteit van hun adviezen.”

Continuïteit

Medicinfo werkt al jaren samen met Féju. “In het begin bespraken we vooral de status van de hardware. Later verdiepte ik me met Pieter in zaken als toekomstbestendigheid, continuïteit en stabiliteit.” Pieter de Bruijn, sales manager bij Féju ICT Groep, reageert: “Samen hebben we toen een visie voor de toekomst bepaald. We brachten alle wensen in kaart en alle knelpunten. Vervolgens hebben we de mogelijke oplossingen besproken met de voor- en de nadelen.” Peer knikt. “En toen hebben we de knoop doorgehakt.” Medicinfo koos voor een cloudoplossing van Microsoft, in de vorm van Microsoft 365 met aanvullende security componenten. Eind 2020 is Féju begonnen met de migratie.

“Omdat continuïteit zo belangrijk is, monitoren we alles continu”, vertelt Pieter. “Daarnaast beheert Microsoft Intune de werkplekken en hebben we OneDrive en SharePoint voor alle applicaties. Deze week hebben de medewerkers daar een training in gehad van Maarten.” Peer: “We willen onze medewerkers goed meenemen in de veranderingen die we doorvoeren in de ICT. Dat Féju ook daarin kan ondersteunen, maakt hun service nog completer.”

Telecom combinatie

“Toen we onze telefonie wilden moderniseren, hebben we een selectie procedure gedaan. We legden onze behoeften voor aan meerdere partijen. Féju kwam met het beste voorstel, inhoudelijk maar ook qua kosten. Dus toen was de keuze snel gemaakt,” vertelt Peer enthousiast verder.

“Féju kent ons en weet welke beslissingen we in het verleden hebben genomen en waarom. Die kennis nemen ze mee in hun proactieve adviezen. We hoeven niet elke keer alles uit te leggen aan een nieuwe leverancier als we wat nodig hebben. En we hebben één aanspreekpunt voor alles. Alles op het gebied van telecom en automatisering werkt nu optimaal samen. Dat wordt bij Féju intern heel goed afgestemd.”

Schaalbaar en flexibel

Medicinfo is een snelgroeiend bedrijf. Het aantal klanten en dus ook de zorgvragen nemen sterk toe. “Voor al die projecten en voor het beantwoorden van al die vragen, hebben we regelmatig op heel korte termijn meer capaciteit nodig. Bijvoorbeeld laptops, telefonie en licenties voor cloud applicaties. Dan bellen we even snel met Féju en weten we dat we een goed advies krijgen. Dat ze proactief meedenken. En dat het snel geregeld is.”

Het Kruispunt

“Verkoopgesprekken voeren we altijd in onze showtuin. Toen we daar geen mensen meer mochten ontvangen, dachten we: wat nu?” Peter Schoenmakers van Het Kruispunt lacht: “Gelukkig stond Féju voor ons klaar met een oplossing, die erg goed blijkt te werken. Dit is een blijvertje!”

Het Kruispunt levert al meer dan 30 jaar houtconstructies op maat. “Houten bijgebouwen voor de tuin, in de breedste zin van het woord”, zo omschrijft directeur eigenaar Peter Schoenmakers het zelf. “Vroeger ging het vooral om een opbergruimte of overkapping, later wilden mensen ‘iets moois in de tuin’. Nu bouwen we ook steeds vaker complete gebouwen, zoals een atelier, praktijkruimte of gastenverblijf. De mantelzorgwoning en de thuiswerkruimte zijn momenteel het meest populair.”

Persoonlijk advies

Wanneer potentiële klanten zich willen oriënteren, bezoeken ze de showtuin. In een prachtig aangelegde tuin van meer dan 10.000 m2 kunnen zij showmodellen bekijken en mogelijkheden, materialen en afmetingen zelf ervaren. “Sinds de coronamaatregelen zijn aangescherpt, lopen mensen op eigen houtje rond. We merkten al snel dat er toch een adviseur nodig is om behoeften in kaart te brengen en te vertellen over passende mogelijkheden. Je ziet direct wat hen aanspreekt. En doordat je dan meer op het persoonlijke vlak kunt treden, ontstaat er een gevoel bij de klant en wordt de gunfactor gecreëerd.”

Verkoopgesprekken via Teams

“Toen de lockdown werd aangekondigd, dachten we direct: wat nu? De enige manier om nu klanten te woord te staan, is digitaal. Daar hadden we dus Féju bij nodig. Raimo – onze vaste consultant – heeft ons weer uitstekend geholpen: meedenken over een oplossing, dat installeren en vervolgens een workshop Teams voor onze verkoopcollega’s. We hebben sindsdien al veel verkoopgesprekken gevoerd via Teams en dat lukt toch best aardig! Mensen geven vooraf een schets door met afmetingen en een moodboard van hun wensen. Tijdens de online sessie laten wij plaatjes van mogelijkheden zien. Klanten verwachten er weinig van, maar vinden het toch erg meevallen. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat dit echt goed werkt!”

Ondanks dat een verkoopgesprek in de showtuin de voorkeur heeft, verwacht Peter dat Microsoft Teams een blijvertje is: “We hebben best veel klanten die ver weg wonen. Vorige week had ik een stel uit Castricum, die waren blij dat het eerste gesprek via Teams kon. Daarna waren ze overtuigd van onze kwaliteit en passende adviezen en kwamen ze alsnog naar Udenhout rijden. En ik heb nog een voordeel ontdekt: laatst kreeg ik het verzoek om de Teams uitnodiging naar twee mailadressen te sturen. Wat bleek: de echtgenoot wilde er ook graag bij zijn, maar hij lag in het ziekenhuis!”

Zeker van continuïteit

Het Kruispunt werkt al ruim 15 jaar samen met de Féju ICT Groep. “Ik wil gewoon mijn werk kunnen doen, zonder dat iets vastloopt. Maar wij kijken zelf nooit naar updates, backups of preventief onderhoud. Daar hebben we Féju voor”, lacht Peter. “In de ICT zijn updates key”, legt Erik-Jan van der Meijs van Féju uit. “Het is heel belangrijk om die bij te houden. Daarom hangt het ICT-systeem van Peter 24/7 aan ons Remote Monitoring en Management Systeem. Nog voordat Peter merkt dat er iets aan de hand is, hebben wij het al opgelost.”

Féju adviseerde onlangs de overstap naar een nieuwe, kleine server in combinatie met Microsoft 365. Na enig uitstel stemde Peter in: “Het moest niet gaan crashen want we kunnen niet zonder. Ook de thuiswerkplekken, VPN-verbinding, firewalls, internetverbindingen, alles is nu op orde. Dat vind ik belangrijk voor de continuïteit van mijn bedrijf. Ik heb de zekerheid dat het nu allemaal goed zit, dat is een fijn gevoel. En ik kan weer jaren vooruit!”

Goeie gast

Peter wil tot slot nog iets zeggen over Raimo Rantanen, die namens Féju het systeembeheer verzorgt: “Hij is echt een fijne gast, denkt super goed mee en hij is heel betrokken. Ik ben 24/7 ondernemer, ’s avonds ben ik thuis nog aan het werk. Als er dan iets niet werkt zoals ik wil, baal ik als een stekker! Laatst stuurde ik om 22.30 een bericht naar Raimo met de gedachte ‘dat ziet hij morgen wel’. Maar nee hoor, direct was Raimo daar. Hij keek remote mee in mijn systeem en loste het op. Dat vind ik heel bijzonder, hij heeft echt hart voor zijn klant!”

Tricorp Workwear

Dat een goede telefonie oplossing veel voordelen oplevert, merkte Tricorp Workwear onlangs. Zij wilden meer statistieken kunnen uitlezen uit hun callcenter. En bovendien op een moderne manier gebruiksvriendelijk werken. De nieuwe telefonie omgeving die Tricorp sinds het voorjaar van 2019 heeft, overtreft de verwachtingen.

Tricorp Workwear levert werkkleding aan dealers in de Benelux en Duitsland. Vanuit het kantoor in Rijen, waar 72 mensen werken, wordt geëxporteerd naar steeds meer andere landen in Europa en bijvoorbeeld de Caribische eilanden. Noëlle van Bijlevelt is Hoofd Verkoop Binnendienst en verantwoordelijk voor het callcenter. Ze is erg te spreken over de nieuwe telefooncentrale: “Het is voor mijn team fijner in het gebruik en zelf heb ik veel uitgebreider inzicht in de statistieken.”

Telefoniekosten verlagen

“Wij werkten voorheen met een telefooncentrale van KPN. We wilden stoppen met ISDN en waren van plan over te stappen naar Vodafone met een cloud-oplossing. Totdat Féju ons erop wees dat die cloudoplossing nu weliswaar een kleine investering zou zijn, maar vervolgens zou gaan zorgen voor hogere maandlasten voor telefonie. En voor minder statistieken. Dat was niet wat we wilden.”

Henri Biemans, technisch consultant telecom bij Féju: “Ik heb eerst gevraagd naar de wensen van Tricorp. Vervolgens heb ik hen verteld over de best passende mogelijkheden en wat daarvan de voor- en nadelen zijn. Ik werk dagelijks met verschillende telefonie oplossingen en kan precies vertellen wat fijn werkt in het dagelijks gebruik. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk gekozen voor een on-premise installatie met callcenter van Unify, met als verbinding TeleVoIP Totaal powered by Féju.”

Telefooncentrale beheren

Henri implementeerde de installatie in nauwe samenwerking met de ICT-afdeling van Tricorp. Vervolgens gaf Henri hen een on-site training, zodat ze de telefooncentrale voortaan zelf kunnen beheren. Ook eerstelijnsstoringen kan Tricorp nu zelf oplossen. Bij een tweedelijnsstoring staat de telecom helpdesk van Féju 24/7 paraat. ”Dat bevalt heel goed. En ook de samenwerking verloopt erg goed,” vertelt Noëlle. “Henri heeft alles uitvoerig uitgelegd. Wanneer onze ICT-afdeling iets niet zelf kan oplossen, krijgen ze nog dezelfde dag een oplossing van Féju. Soms rijdt Henri even hierheen en vertelt hij hoe ze het voortaan zelf kunnen doen. De lijnen zijn kort en we krijgen altijd heel snel reactie.”

Gebruiksvriendelijk werken

Het callcenter van Tricorp beantwoordt de telefoongesprekken die gerelateerd zijn aan verkoop, zoals offerteaanvragen en vragen over voorraad en prijzen. Ook aftersales, klachten, retouren en leveringsproblemen worden hier behandeld. “Een telefoontje aannemen is nu heel gemakkelijk, je hoeft alleen op een knopje op de nieuwe headset te drukken. Ook de telefonistepost bevalt goed: op een scherm kun je direct zien wie beschikbaar is en wie bezet is of met lunchpauze. Ook van de medewerkers op de weg kunnen we zien of ze beschikbaar zijn. Daar hebben we de Unify Circuit app voor.”

De centrale is zo ingesteld, dat vrijwel alle telefoontjes automatisch worden toegewezen aan de juiste persoon. “Daardoor hoeven we niet vaak iemand door te verbinden of in de wacht te zetten. We zijn onze relaties dus sneller van dienst. En de verdeling van de telefoontjes is nu eerlijker. Het hele call proces is gemakkelijker geworden,” aldus een enthousiaste Noëlle.

Inzicht in de cijfers

De uitgebreide statistieken die Noëlle als Hoofd Verkoop Binnendienst wenste, kan ze nu heel eenvoudig uitlezen. “Ik kan zien hoeveel telefoontjes zijn binnengekomen, wie die heeft behandeld en hoe lang dit duurde. En ook cijfers als de gemiddelde gesprekstijd per persoon en het aantal gesprekken per persoon, geven me snel inzicht. Wanneer ik bijvoorbeeld zie dat mensen te veel telefoontjes afhandelen die eigenlijk niet voor hen bedoeld zijn, kan ik daar actie op ondernemen.”

Noëlle wil niet enkel sturen op resultaten, maar een duidelijk inzicht helpt haar wel met het nemen van beslissingen. “De vakantieplanning is een goed voorbeeld. Voorheen bepaalden we de bezetting van de afdeling tijdens de bouwvak aan de hand van het aantal orders. Maar dat geeft niet altijd een goed beeld van de drukte aan de telefoon. Deze telefoonstatistieken geven dat wel. Hiermee kan ik de bezetting per periode heel goed afstemmen op de behoefte van onze relaties. Ik denk dat we er nog veel meer uit kunnen halen!”

Marree & Van Uunen Belastingadviseurs

“Wij willen weleens dingen die niet kunnen. Féju bedenkt dan hoe het wél kan en adviseert ons een oplossing op maat.” Dick Bijl, vennoot bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs vertelt over zijn samenwerking met de Féju ICT Groep: “Ik weet dat hun advies oprecht is, dat is voor mij heel belangrijk.”

Dick Bijl kent Albert Jakobsen, directeur-eigenaar van de Féju ICT Groep al heel lang. “Toen ik in 1993 voor mezelf begon, kwam Albert daar het netwerk aanleggen. Het kantoor zat toen nog op de Westermarkt in Tilburg. We gebruikten WordPerfect 4.1 met een Novell netwerk. Automatisering was in ons kantoor een ondergeschoven kindje. Het was de periode net na de typemachines. We gebruikten floppydisks en kochten onze eerste laserprinters. Ik had bij een groot kantoor gewerkt en was gewend aan moderne automatisering. Dat wilde ik ook in ons nieuwe kantoor. Albert, die destijds nog bij Bork werkte, moest flink aanpoten om aan mijn wensen te voldoen.”

Dick vertelt verder: “In 2002 besloten we het kantoor op te splitsen. We waren inmiddels gegroeid naar acht vennoten en dat werd te veel. Met vijf van die acht startten we een nieuw kantoor in Oisterwijk: Marree & Van Uunen Belastingadviseurs. We hadden vijf laptops en verder niks. Dus belde ik Albert.” Albert herinnert zich dat moment nog goed: “Ik zat bij een klant in Groningen en antwoordde: natuurlijk help ik je. Binnen twee dagen hebben we alles uit de grond gestampt. Een tijdelijke oplossing zodat Dick en zijn collega’s vooruit konden.”

Een dijk van een relatie

Albert: “Toen ik voor mezelf begon in 2004 had ik geen ervaring met ondernemen. Ik vroeg een aantal wijze heren om mij te adviseren in een soort denktank. Dick was daar natuurlijk ook bij, dat was heel waardevol. We hebben absoluut meer dan een gewone zakenrelatie. Ik ben ook klant bij Dick. Onze vrouwen kennen elkaar. We delen een passie voor De Dijk, daar zijn we ook een keer samen heen geweest. Ik bel Dick regelmatig voor adviezen. Die lijnen zijn gewoon heel kort. En andersom is het ook zo: als er iets bij Dick niet loopt, dan belt of appt hij mij even. Zo werk ik het liefste.” Dick knikt direct: “En dat moeten we zo houden. Ik kan Albert altijd bellen, op ieder moment.”

Belastingadvies

 Bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs bestaat de business voor 70% uit het ondersteunen van accountants- en administratiekantoren. Die hebben vaak zelf wel een fiscalist, maar leggen hun lastige vraagstukken neer bij Marree & Van Uunen. “Zelf werk ik vooral voor eigen relaties, het liefst direct met de ondernemer. Je kent de historie van het bedrijf, weet alle ins en outs en bouwt een persoonlijke band op. Dat ontstaat met de jaren. Juist die persoonlijke band maakt het werk leuk.”

Nieuwe telefooncentrale

Féju verzorgt voor Marree het totale pakket: automatisering, systeembeheer, telefonie, internet verbindingen, cloud en ga zo maar door. Dick: “Dat vind ik logisch. We gaan niet het ene hier en het andere daar halen. Laatst moesten we een nieuwe telefooncentrale hebben en dan bel ik meteen Albert. Natuurlijk kan ik drie offertes opvragen bij verschillende bedrijven en dan ben ik misschien wel iets goedkoper uit. Maar bij Albert weet ik zeker dat het goed is. En als iets even niet werkt, dan kan ik gewoon bij hem terecht. Ik heb er geen zin in dat verschillende partijen allemaal naar elkaar gaan wijzen als er iets mis is.”

Bjorn Broeders voert namens Féju elke maand het systeembeheer uit en beantwoordt dan meteen alle vragen die Dick en zijn collega’s hebben. “Laatst wilde mijn collega zo’n nieuwe tablet aanschaffen en liet ze mij een aanbieding zien van een grote discounter. Omdat ze daarmee ook op ons netwerk zou gaan, heb ik die aanbieding even aan Bjorn voorgelegd. Zijn reactie: ‘Die tablet werkt met een ander systeem. Als die op het netwerk moet, dan moeten de licenties uitgebreid worden’. Was ik toch blij dat ik het even nagevraagd had! Ik ga niet voor die honderd euro goedkoper ergens anders kopen. Dan betaal ik liever iets meer bij Féju, zodat ik er een goed advies bij heb. Penny wise pound foolish.”

Scanoplossing

Marree & Van Uunen wordt bij Féju niet gezien als een kleine klant. Albert legt uit: “Of een bedrijf nou 150, 30 of 8 werkplekken heeft, maakt voor ons weinig uit. De oplossing die wij bieden, is hetzelfde. We bieden bijvoorbeeld dezelfde scanoplossing. Dick wil iets scannen en het dan direct in het digitale dossier kunnen hangen. Daar bieden wij dan de oplossing voor. Die is hetzelfde als voor een bedrijf van 30 man. En dat geldt ook voor de server: die heeft dezelfde power, alleen de opslagruimte is anders. En de telefonie die we hier hebben aangelegd, rollen we ook uit bij een bedrijf met 100 werkplekken. Hetzelfde geldt voor de Ziggo oplossing.”

Albert vertelt verder: “Ik geef in mijn advies altijd meerdere opties. Die bespreken we samen, waarbij ik de voor- en de nadelen noem. En regelmatig opper ik nieuwe ideeën aan Dick. Ik vind het onze taak om proactief te adviseren. En om te vertellen over nieuwe ontwikkelingen, zo van: heb je daar al eens naar gekeken?” Dat bevalt Dick goed. Hij vult aan: “Wij vragen ook wel eens dingen die eigenlijk niet kunnen. Zoals laatst met de mail-handtekening. Die was bij iedereen anders en dat vonden we er niet professioneel uit zien. Maar hoe moet die handtekening dan worden? Iedereen had een verschillende mening. Dus vroegen we Bjorn om het op te lossen. Hij denkt mee over hoe dingen wél kunnen. En kwam vervolgens met een advies voor een oplossing op maat. Dat advies op maat vind ik heel belangrijk.”

Albert denkt even na en zegt dan: “Marree & Van Uunen is ook een no-nonsense bedrijf. Net als wij. Dat past goed bij elkaar. Ik moet er niet aan denken dat Dick zou stoppen met werken.” Dick lacht: “Nou, dat is nog niet aan de orde. Maar ik heb laatst wel besloten dat ik vanaf 2022 ga werken in een andere rol. Dan ga ik meer coördineren en niet meer zoals nu volledige projecten doen. Natuurlijk blijf ik dan gewoon het vaste aanspreekpunt van Albert. Ik ben het nog lang niet beu. Voorlopig kunnen we elkaar nog lang blijven appen.”

B&G Hekwerk

B&G Hekwerk maakt sinds 1963 hekwerken en poorten van de beste kwaliteit. Toen zij eind 2017 bezig waren met de voorbereidingen voor nieuwbouw, kwam B&G in contact met de Féju ICT Groep. “De klik was er direct en sindsdien verloopt de samenwerking erg soepel.”

Aan het woord is Antoine van Dijk, Financieel Directeur van B&G Hekwerk. Bij dit Brabantse bedrijf werken 175 mensen, waarvan een aantal bij het Verkoop- en Servicekantoor in België. Onlangs verhuisde B&G van Best naar bedrijventerrein Habraken in Veldhoven. “Voor dit nieuwe pand moest de ICT-infrastructuur aangelegd worden: Switches, wifi, firewalls, dat soort dingen. We hadden onze bestaande ICT-partner en twee andere partijen om een offerte gevraagd. Toen de drie oplossingen en prijzen enorm ver uit elkaar lagen, hebben we de firma Hoppenbrouwers om advies gevraagd. Zij verwezen ons door naar Féju.”

Pieter de Bruijn, Sales Manager bij de Féju ICT Groep: “De vraag was of wij de offertes wilden reviewen, puur als second opinion. De resultaten hiervan heb ik doorgenomen met Antoine en de ICT-afdeling van B&G. Tijdens deze eerste kennismaking had ik meteen een goede klik met hen. Ik gaf heel eerlijk aan wat er volgens ons wel en niet goed was en dat waardeerden ze. Al gauw kwam de vraag hoe wij het dan zouden aanpakken. Toen hebben we een ICT voorstel gemaakt.” Antoine reageert: “De oplossing die Féju voorstelde, was heel robuust. Uiteindelijk bleven zij en nog een partij over. Die hebben we gevraagd naar hun visie op onze toekomst. En toen kozen we voor Féju.”

In het donker

In augustus 2018 verhuisde B&G Hekwerk naar het hypermoderne nieuwe pand van ruim 25.000 vierkante meter. Féju leverde een Aruba Networks infrastructuur met switches en wifi, met daarbij geografisch redundante internetverbindingen van Signet en Sophos Firewalls. “De implementatie is prima verlopen. De consultants van Féju werkten meteen soepel samen met onze ICT-afdeling. Het was wel lastig dat onze bouw wat vertraging had opgelopen. Toen de mensen van Féju voor het eerst dit pand bezochten, was de verlichting nog niet eens aangelegd. In het donker moesten ze nog dingen uitzoeken, bijvoorbeeld in de serverruimte. Toen zijn ze letterlijk door het stof gegaan! Maar alles werd op tijd geleverd. Voor ons was het meteen duidelijk dat Féju heel flexibel is.”

Nadat Féju de nieuwe infrastructuur had geleverd, verliepen de ICT-zaken niet meteen soepel. “We werkten met meerdere IT-partners samen. Onze partner die het systeembeheer deed, was niet bekend met de producten van Féju. Bovendien wilden zij en Féju wel eens een verschillende kant op met de ICT. Het was lastig manoeuvreren met meerdere kapiteins op één schip. Regelmatig overlegde ik hierover met de afdeling ICT. Uiteindelijk besloten we om alleen met Féju verder te gaan.”

IT anders ingericht

Voorheen had B&G Hekwerk een IT-afdeling van meerdere personen. Die bestaat nu niet meer. De systeembeheerder is in mei 2019 met pensioen gegaan en de andere collega’s zitten nu bij productie. “Het volledige ICT-beheer hebben we aan Féju uitbesteed, dus het server-, netwerk- en het werkplekbeheer. Féju werkt nu direct onder mij. Vijf consultants met verschillende taken lopen hier rond: Rudy en Jeroen vaak, af en toe Rick, Nick of Roel. In totaal 32 uur per week.”

Continuïteit en structuur

“Het is fijn dat we niet meer afhankelijk zijn van één persoon. Er is altijd wel iemand van Féju beschikbaar en dat biedt ons continuïteit. Bovendien hebben we nu meer structuur in de werkzaamheden. Féju werkt met een ticketsysteem waarin we een goed overzicht hebben van ICT gerelateerde vraagstukken.” Het ticketsysteem geeft B&G ook meer inzicht. “We kunnen nu zien waar de klachten vaak zitten. Of dat bijvoorbeeld steeds aan Microsoft Office ligt, of steeds aan Jantje. Daar kunnen we conclusies uit trekken.” Pieter knikt: “Wij bekijken welke meldingen frequent voorkomen. Op basis daarvan geven we proactief advies.”

B&G poort bij Féju

Féju is ook klant bij B&G. Toen Féju een nieuwe poort nodig had, belde Albert meteen naar B&G. “Dat doet hij vrijwel altijd. Bij alles wat Féju nodig heeft, probeert Albert eerst naar zijn eigen relatiesbestand te kijken” legt Pieter uit. Nu is het pand in Udenhout beveiligd met een Eco-Liner, een poort die duurzaam is door zijn lichte gewicht. “Hij gaat veel sneller open dan onze vorige poort. En hij werkt tijdsgestuurd: ‘s morgens opent ‘ie automatisch en na kantoortijd gaat ‘ie vanzelf weer dicht. Als ik ’s ochtends heel vroeg of in het weekend naar kantoor ga, kan ik de poort openen vanaf mijn mobiele telefoon. Ideaal!”

Innovatie

Antoine vertelt: “Dit lijkt misschien een saaie branche, maar wij zijn continu bezig met innovatie. We willen onze relaties steeds beter helpen. Met big data bijvoorbeeld. Doordat we weten hoe vaak een poort open en dicht gaat, kunnen we onderhoud op maat verlenen. En we verzamelen nog meer data van onze poorten zodat we ‘predicted maintenance’ kunnen aanbieden. Om dat te realiseren staat op dit moment het SAP Mobile Innovation Lab – denk aan formaat zeecontainer – op het parkeerterrein van B&G. Gedurende één week zit er een heel team van SAP, Xperi en B&G te brainstormen om tot een prototype te komen dat direct als pilot ingezet kan worden. Slimme poorten horen nou eenmaal thuis in de slimste regio van de wereld.”

Meerwaarde van Féju

“We zijn heel tevreden over onze samenwerking met Féju. Dat heeft meerdere redenen. Ze bieden ons continuïteit, zoals ik eerder al vertelde. En we hebben nu steeds de meest actuele kennis, dat is met één systeembeheerder lastiger. Féju houdt alles bij op het gebied van onze PC’s en software en koppelt dat aan hun kennis over telefonie. Natuurlijk ook de flexibiliteit. De korte lijnen. Ik kan hen allemaal zo bellen, van Rudy tot Anton en Albert. Dat ze dichtbij zitten is ook prettig. En de cultuur van Féju, de Brabantse omgang met elkaar. Het werkt allemaal heel soepel samen.”

Toekomst

Natuurlijk heeft B&G nog wensen voor de toekomst. Ze willen naar een andere serveromgeving, waar België eventueel makkelijk op kan aanhaken. Féju adviseerde voor de langere termijn een HP Enterprise servercluster omgeving. “Maar dat is voor nu nog toekomstmuziek”.

Mega Collections

“Straks loopt Michiel, onze interne systeembeheerder binnen om te zeggen dat het klaar is. Terwijl ik niet eens gemerkt heb dat Féju bezig was. Dat verloopt zo soepel, daar hoor ik helemaal niets over. Dan is het goed. Zo goed dat ik me totaal geen zorgen hoef te maken.”

Frans Dilven is directeur van Mega Collections, een handelsbedrijf met ruim 50.000 m2 magazijn in Waalwijk. Dit enorme bedrijf levert bloempotten, decoratieartikelen en al het andere voor tuin, balkon en terras. “Als er een plant in kan, is het sowieso handel voor ons.” Het grootste deel van de artikelen wordt exclusief voor Mega Collections geproduceerd in China, Vietnam en Indonesië, maar ook elders in de wereld. “Zink en geglazuurde potten zijn nu een hype. Wij zorgen bij zo’n nieuwe trend dat we die artikelen zo snel mogelijk kunnen leveren. Je moet altijd iets nieuws kunnen bieden. We willen producten in de markt leveren die voor iedereen betaalbaar zijn. Tante Miep is onze klant, niet tante Claire.”

Wereldwijde relatieskring

Mega Collections bestaat 31 jaar en groeit hard. Afnemers zijn tuincentra, bouwmarkten, grootwinkelbedrijven en groothandels in 45 landen, binnen en buiten Europa. Daaronder vallen veel bekende namen, zoals Walmart in de VS, OBI en Bauhaus in Duitsland en in Nederland bijvoorbeeld Action, Lidl en Intratuin. “Omdat we de naam Mega Collections niet altijd op onze producten vermelden en ook veel onder private label leveren, kennen niet veel consumenten onze naam. Toch is de kans heel groot dat je één of meerdere van onze artikelen in je tuin hebt staan. En in de markt kent iedereen ons. We werken netjes en zorgen heel goed voor onze leveranciers.”

Van Linux naar Microsoft

Drie jaar geleden kwam het contact tussen Féju en Mega Collections tot stand via Féju medewerker Bart Frijters. “Bart en ik zijn goede vrienden, we kennen elkaar al sinds de crèche en we schelen maar vier dagen in leeftijd. Tijdens één van onze gezellige avonden vertelde ik dat ik niet tevreden was met mijn leverancier. Ik zocht een nieuwe partij, die ons kon transformeren van Linux naar Microsoft. Toen Bart vertelde dat Féju hier ruime ervaring mee heeft, heb ik hen meteen uitgenodigd. Het werd een fijn gesprek. Alberts verhaal klopte gewoon.”

“Féju kwam met een uitgebreid advies met meerdere opties. Dat voelde meteen goed. Mijn vorige leverancier zei altijd ‘dit is de oplossing’ en bood geen alternatief. Bij Féju kon ik kiezen. Samen met Albert heb ik de opties besproken en daarna was alles zo geregeld. Toen zijn we definitief overgestapt. Ook Michiel, onze interne systeembeheerder, had meteen een klik met Féju. Die samenwerking moet gewoon soepel lopen. Het zijn normale mensen. Geen bluf of arrogant advies.” Albert haakt in: “Dat klopt. Ik ben Albert. Geen Roderick.” Frans lacht: “Inderdaad. Al onze leveranciers zijn hetzelfde soort mensen als wij. Gewoon dingen meteen oplossen. Hands-on. Ook de mensen van Féju zijn zo. Dat type mensen past bij ons, we zitten op dezelfde golflengte.”

Microsoft Dynamics

Féju ICT Groep verzorgt voor Mega Collections het totale netwerk, het beheer en ook de telefonie. Daarbij wordt intensief samengewerkt met de software leverancier die een maatwerk pakket heeft gemaakt. Mega Collections heeft een Microsoft netwerk draaien met Microsoft Dynamics. Als ik Féju nodig heb, is dat omdat ik een probleem heb. Dan bel ik Féju en regelen zij een oplossing. Eentje die werkt. Meteen. Bij mijn vorige leverancier was dat wel anders. Die kwam inventariseren en zei dat hij een voorstel zou maken. Dan had ik het gevoel ‘nu is het probleem nog groter geworden’. Féju lost het gewoon meteen op. En goed ook. Vorig jaar hebben ze bijvoorbeeld onze server vervangen. Een grote operatie, maar niemand heeft er iets van gemerkt, zo soepel verliep dat!”

Thin client

“De oplossing die een leverancier biedt, dat is het belangrijkst. Als het werkt, is het goed. Vaak is het de eenvoud die het fijn maakt. En de chemie die we hebben, daardoor loopt het soepel. Bij Féju heb ik het vertrouwen dat het goed komt. We hebben net een hal bijgekocht, hier twee straten verderop. Daar legt Féju op dit moment wifi en een netwerkverbinding aan, zodat onze handscanners direct op onze server kunnen werken. Die maken een 1-op-1 connectie, we kunnen daar zo een thin client inpluggen. Die hal valt nu gewoon onder het hoofdkantoor, terwijl het twee straten verderop ligt. Ideaal.”

24/7 helpdesk

“Je moet een klant aan de hand nemen, zeker op het gebied van zaken waar ze minder verstand van hebben’, vertelt Albert. “Wij zijn een totaalleverancier. We onderhouden niet alleen het systeem, maar geven regelmatig proactief advies. En als een klant belt, helpen we hem zo snel mogelijk uit de problemen. We horen wat er aan de hand is, schatten de urgentie in en als dat nodig is, stuur ik er direct een auto heen. Zeker als een netwerk plat ligt of als een klant gehackt is.” Frans knikt. “Dit weekend wordt het mooi weer. Maandag zijn alle winkels leeg en stromen de orders hier binnen. Als we dan gehackt zijn, hebben we een heel groot probleem! Maar sinds ik met Féju samenwerk, hoef ik me daarover niet meer druk te maken.”

PALI Group

“IT is onze backbone. Als ons IT-platform niet draait, slachten wij geen kalveren meer. Dan ligt het complete bedrijf stil en lopen we direct schade op.” Willem Jorissen, algemeen directeur van PALI Group, is heel duidelijk over het belang van zijn samenwerking met Féju: “Zij bieden de continuïteit die voor ons noodzakelijk is.”

PALI Group is één van de grootste veehandelsorganisaties en vleesproducenten van Europa. Ze opereren in de hele keten; van de inkoop en slacht van dieren tot het transport en de verkoop van het kalfs-, varkens- en geitenvlees. Onder PALI Group vallen meerdere bedrijven, waaronder Vitelco (slachterij en uitbeenderij van kalfsvlees), PALI Geldrop (varkensslachterij), Vrieskade (vrieshuis) en Paridaans & Liebregts (in- en verkoop van vee). Alle onderdelen van PALI Group (met in totaal 600 medewerkers) werken op hetzelfde IT-platform, dat beheerd wordt door Féju. Ook het systeembeheer, de wifi-verbindingen en de telefonie zijn bij Féju ondergebracht.

Weg bij Féju

De productie- en de kantooromgeving van PALI Group zijn gescheiden, maar moeten wel naadloos met elkaar samenwerken. Daarom stelde de leverancier van de productiesoftware enkele jaren geleden voor om ook het systeembeheer van de kantooromgeving op zich te nemen. “Toen zijn we gestopt met Féju. Dat lag niet aan hen, we hadden een heel goede relatie met Féju. Toch leek dat destijds het beste”, zo vertelt Willem Jorissen. “We hebben vervolgens veel geïnvesteerd om ons platform up-to-date te houden. Ons bedrijf groeide enorm en daarmee ook ons IT-platform en de behoefte aan gedegen en frequent systeembeheer. De gekozen oplossingen bleken de groei niet te kunnen bijbenen en de performance leed daaronder. Toen hebben we Féju weer gebeld.”

Toch weer terug

Natuurlijk was Féju bereid om weer in te springen. Pieter de Bruijn, sales manager bij Féju ICT Groep: “Toen we de situatie inventariseerden, bleek dat de productiviteit direct verbeterd moest worden. We hebben een nieuwe server en een storage oplossing geïmplementeerd en processen geoptimaliseerd. Nu zijn we bezig met het herinzetten van de bestaande hardware. Daarin was al geïnvesteerd. Door het anders in te richten, is er minder desinvestering. Bovendien kan PALI Group nu doorgroeien. Ook gaan we het securitylevel verhogen en de beheersbaarheid verbeteren.”

De hernieuwde samenwerking met Féju beviel goed. “Onze vaste contactpersonen kwamen terug, dat was fijn. De klik was er meteen weer. En dat werkt een stuk makkelijker”, aldus Willem. “Korte lijnen, continuïteit, binding, herkenbaarheid. Het was alsof Walter en Nick weer thuiskwamen. Ze voelen als onze eigen mensen. Walter is nuchter, Nick punctueel. Walter zei dat hij blij was dat hij eindelijk zijn werk kon afmaken, dat vond ik zo mooi!”

PALI Group en Féju

Kennis en ervaring

Nu is er twee dagen per week iemand van Féju aanwezig om samen te werken met het driekoppige IT-team van PALI Group. IT-manager Alex van Vreede: “Die samenwerking verloopt echt goed. Walter en Nick hebben de juiste kennis en de juiste inzet. Ze kunnen snel schakelen, zijn stressbestendig tijdens een storing en ze weten precies waar ze mee bezig zijn. Ze implementeren oplossingen die zich al bewezen hebben, dat geeft ons een gevoel van zekerheid. Zij willen echt het beste voor ons, dat gevoel heb ik heel sterk.”

Samenwerken en aanvullen

“En andersom werken onze mensen graag samen met het IT-team van PALI” aldus Pieter. “Soms zijn interne medewerkers bang dat ze vervangen gaan worden door een externe partij, maar dat is totaal niet het geval. Het interne team heeft kennis van de processen en houden het systeem in stand. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikers aanmaken en rechten toekennen.” Alex vult aan: “En zaken als het implementeren van firewalls laten we graag aan Féju over. Dat is voor hen een dagelijkse handeling, voor ons niet. Ook hebben wij niet de meest actuele kennis van bijvoorbeeld beveiliging. Dat heeft Féju wel.” Willem haakt in: “Die kennis van Féju kunnen we goed gebruiken. Ik krijg graag advies over actuele zaken. Wat je niet kent, kun je niet overwegen. En ook de monitoring door Féju is van groot belang. Zij zien problemen vooraf aankomen, handelen proactief en stemmen dat dan met ons af. Ideaal.”

AVA Benelux

“Onze complete IT-structuur ligt bij één partij en dat biedt veel voordelen. Alles is tot in de puntjes verzorgd en werkt optimaal samen.” Ton Jans van AVA Benelux vertelt uitgebreid over de dienstverlening van Féju en de verhuizing van AVA naar haar nieuwbouwpand in Hapert.

“Voor onze nieuwbouw werkten we samen met Hoppenbrouwers; zij verwezen ons voor telefonie en wifi door naar Féju. Al bij de kennismaking viel het ons meteen op hoe goed Féju met ons meedacht. Het klinkt misschien als een cliché, maar de klik was er meteen.

Pieter adviseerde ons uitgebreid over de technische voorzieningen: bijvoorbeeld hoeveel aansluitpunten we nodig hadden en waar de patchkasten en kabelpunten moesten komen. Nu hebben we een optimale dekking voor de wifi en de meest moderne voorzieningen voor telefonie.”

AVA Benelux

Aan het woord is Ton Jans, IT Beheerder bij AVA Benelux. “Wij leveren alles op het gebied van motorkoeling en airconditioning aan de automotive aftermarket. Denk bijvoorbeeld aan radiateuren, condensers en andere onderdelen voor koelsystemen. AVA Benelux is het hoofdkantoor van de AVA Group, met zeven vestigingen verspreid over Europa. Wij doen de Benelux markt en zijn ook verantwoordelijk voor de export en het aanleveren van onze andere locaties in Europa. Zodoende hebben we een erg grote voorraad, die op dit moment verspreid ligt over vijf verschillende magazijnen in Hilvarenbeek. Om efficiënter te gaan werken, wilden we de hele voorraad in één magazijn hebben liggen. Daarom is er gekozen voor een verhuizing naar een nieuw pand in Hapert.”

Het nieuwe pand beslaat ruim 6.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 1.000 vierkante meter kantoor. Momenteel telt AVA Benelux zo’n 45 medewerkers en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal gaan groeien. “Voor dit enorme pand hadden we goede wifi- en telefonie voorzieningen nodig. Al snel besloten we ook het systeembeheer en de servers bij Féju onder te brengen. Ze hebben een mooi totaalplaatje geleverd, waar we heel tevreden over zijn.”

Innovatieve ICT-omgeving

“De werkomgeving van AVA Benelux was behoorlijk Apple-georiënteerd”, zo vertelt Féju sales manager Pieter de Bruijn. “Microsoft Dynamics NAV integreerde daar niet mee en daarom werd er tijdelijk gebruik gemaakt van een remote applicatie oplossing vanuit een cloud platform. Deze cloud oplossing bracht beperkingen én forse terugkerende kosten met zich mee. Daarom hebben wij een alternatieve oplossing aangeboden waarmee de bestaande Apple omgeving wel toepasbaar blijft. Daar waren ze blij mee.”

Féju heeft als partner een lokale serveromgeving geïmplementeerd. Pieter legt uit: “Het nieuwe platform bestaat uit redundant Sophos firewalls, meerdere HP Enterprise servers, een SAN storage oplossing en een breed spectrum aan Aruba Networks LAN en WLAN componenten. Voor de telefonie komt er een Unify OSbiz server: een virtuele centrale op basis van VoIP die de verouderde en instabiele telefooncentrale zal vervangen. Deze oplossing is redundant en bovendien zal AVA flink gaan besparen op haar maandelijkse belkosten.”

Verhuizing goed voorbereid

 Pieter vond het ideaal dat Féju AVA vanaf het eerste moment kon adviseren: “Omdat er in het nieuwe pand nog niets was, hebben we automatisering en telecom optimaal op elkaar kunnen afstemmen.” Het nieuwe netwerk draait al naast het oude. Ton: “We hebben nu één groot netwerk op twee locaties, de oude en de nieuwe. Zo kan iedereen tijdens de verhuizing ongestoord doorwerken. Die enorme verhuizing met 150 vrachtwagens zal weinig impact hebben qua IT, doordat we hierover vooraf heel goed hebben nagedacht, samen met Féju.”

Uitrol naar andere landen

“We willen Microsoft Dynamics NAV ook in de andere Europese landen gaan gebruiken en daarom onze nieuwe ICT-omgeving voor alle EU vestigingen gaan inzetten. We zijn nu aan het inventariseren wat daarvoor nodig is. Féju speelt ook hierin weer een heel belangrijke rol. Sommige landen komen op onze server en ook bijvoorbeeld mail wordt Europees geregeld. Met de 24×7 ondersteuning van Féju moet dit mogelijk zijn.”

Absolute aanrader

“Féju heeft de complete structuur geadviseerd en wij hoefden alleen nog maar ja te zeggen. De samenwerking verloopt vlekkeloos. Onze vaste contactpersonen Nick van den Heiligenberg en Andrew Peters adviseren ons over oplossingen op alle gebieden. We belden laatst de helpdesk en toen kwam Andrew zelfs meteen naar ons toe. En Pieter van Opbergen regelt alles met VoIP, is heel enthousiast en denkt vooruit. Ik zou Féju absoluut aanraden!”

Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is klant bij Féju en Féju is klant bij Hoppenbrouwers. Daarnaast huren de twee bedrijven elkaars diensten regelmatig in voor hun relaties. Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers: “Onze samenwerking gaat op een heel natuurlijke manier. We weten elkaar elke keer weer te vinden.”

“De samenwerking met Hoppenbrouwers bestaat sinds dag één van Féju. Dat is dus al veertien jaar”, vertelt Féju directeur Albert Jakobsen trots. Henny vult aan: “Wij stonden niet bekend om automatisering en telecom, dat deden we erbij. Toen we hoorden dat Albert voor zichzelf begon, wilden we met hem samenwerken. Al snel hebben we al onze automatisering- en telecomrelaties aan hem overgedragen. Wij focussen op industriële automatisering en gebouwgebonden installaties, dat past beter bij ons.”

Zo kreeg Albert er meteen een aantal heel mooie namen bij als klant: “Dat was een lekker begin voor Féju. Naast de bv automatisering, heb ik toen een aparte bv opgericht voor telecommunicatie. En een paar jaar later hebben we nog een keer zoiets gedaan: toen Hoppenbrouwers Van Loon overnam, heb ik de telecomrelaties van Van Loon ingelijfd.”

Hoppenbrouwers Techniek telt inmiddels ruim 800 werknemers. Henny de Haas nam in 2013 het Udenhoutse installatiebedrijf over, nadat hij veertien jaar lang onder Theo Hoppenbrouwers werkte. In juni heeft het familiebedrijf haar 100-jarige bestaan uitgebreid gevierd en als kers op de taart ontvingen zij toen het Predicaat Koninklijk.

Intensieve samenwerking

“Vooral projecten met wifi en telefonie doen we vaak samen. We stellen aan de klant voor om een opdracht samen aan te nemen. Die klant vindt dat prima, die zegt ‘als jullie het samen maar regelen’. En dat verloopt gesmeerd. We regelen alles achter de coulissen en de klant merkt niet eens dat we twee aparte bedrijven zijn”, zo legt Albert uit.

De samenwerking begint vaak al bij het maken van een offerte. “Meestal schakelen we Féju meteen in om samen op te trekken”, aldus Henny. “En soms worden we beiden gevraagd voor een aanbesteding. Dan bellen we even en maken we samen een aanbod. Een paar keer per jaar hebben Albert en ik overleg. En verder bel ik hem heel vaak als ik in de auto zit. Dan praten we de lopende projecten even door.”

Lopende samenwerkingen zijn er genoeg. “Laatst was er een enorme waterschade bij Disma Reizen. Twee dagen en nachten hebben we doorgewerkt om het bedrijf zo snel mogelijk weer operabel te krijgen. Dat was een flinke klus, waarbij we Hoppenbrouwers hebben ingeschakeld voor de elektro. Van de klant hebben we grote complimenten gehad. Op dit moment hebben we voor AVA Quality Cooling in Hapert, voor B&G Hekwerk in Veldhoven en voor Rhenus Logistics samen opdrachten lopen. En vanmorgen zijn we weer opgeroepen voor een onderdeel waarvoor Hoppenbrouwers onze expertise nodig heeft; dat gaat om intercomsystemen en toegangscontroles.” Henny haakt in: “Onze medewerkers bepalen zelf of ze hulp inschakelen. Als Féju goed werk levert, blijven ze hen bellen. Het is eigenlijk net zoals in de sport: je moet gewoon goed je best doen, dan word je vanzelf geselecteerd.”

Telefooncentrales koppelen

Hoppenbrouwers Techniek groeit nog steeds hard. Vorig jaar werden nieuwe vestigingen geopend in Roosendaal, Nijmegen en Best, recent ook in Heesch en dit najaar start de achtste Hoppenbrouwers locatie in Utrecht. “En natuurlijk bellen we dan Féju om de telefonie te regelen”, vertelt Henny. “De telefooncentrales moeten meteen gekoppeld worden met de andere vestigingen. Onze telefonistes hier in Udenhout kunnen dan vanaf het eerste moment de telefoon van de nieuwe vestiging opnemen. De nieuwe vestigingsleider moet zich daarover geen zorgen hoeven maken.”

Lokaal geworteld

“We hebben bij Hoppenbrouwers een platform van Unify draaien, waaraan wij alle telefoniediensten kunnen hangen”, zo legt Albert uit. “Dat biedt veel voordelen. Eén van die voordelen is dat de telefonistes in Udenhout alle telefoons kunnen opnemen, terwijl iedere vestiging toch een lokaal telefoonnummer heeft. Geen 0800 nummer.” Henny: “Dat vinden wij heel belangrijk! Voor het gevoel van de klant. Lokale geworteldheid. Op onze busjes die bijvoorbeeld in Best rijden, staat een telefoonnummer uit Best, niet uit Udenhout. Dat past bij onze visie: lokaal op gevoel en relatie, bedrijfsbreed op proces.”

Automatiseren

De processen bij Hoppenbrouwers draaien momenteel vooral om versimpelen en vereenvoudigen. “Daarmee hebben we onze overheadkosten in de afgelopen tien jaar gehalveerd. Bijvoorbeeld door te automatiseren en te digitaliseren” zo licht Henny toe. “Met eenvoudige processen werken medewerkers veel efficiënter. Alles wat mensen in de weg zit, moet je wegnemen, zodat ze alleen maar met hun vak bezig zijn. Daarnaast laat ik hen heel zelfstandig werken, dan wordt het proces vanzelf efficiënt. Als ze zelf bepalen hoe ze iets aanpakken, doen ze niets dat niet nodig is.”

Henny en Albert praten verder over verbeterprocessen, medewerkerstevredenheid en over hun samenwerking. “Albert is een vakman, dat is zijn grootste kwaliteit. We zijn allebei no nonsense en nemen snel beslissingen. Daardoor verloopt de samenwerking heel natuurlijk en soepel.” Albert knikt: “Henny is een ondernemer pur sang.” Henny lacht: “Ach, ik kijk niet hoe breed de sloot is. Ik spring gewoon en kijk hoe ver ik kom. Het laatste stukje zwem ik wel.”