Euro Caps

“Je IT-omgeving moet meegroeien met de organisatie en 100% toekomstbestendig zijn.”

Om de groei van de afgelopen jaren bij te benen en ook toekomstige ambities te verwezenlijken, was de IT-infrastructuur van Euro Caps toe aan een upgrade. Daarvoor klopten zij aan bij vertrouwde partner Féju ICT Groep.

Euro Caps is de grootste private label capsulefabrikant van de wereld. Ze vervaardigen single serve producten zoals koffiecups. De onderneming hoort al bijna 10 jaar tot de snelst groeiende bedrijven in de manufacturing- en industriesector. De productie-omgeving draait dan ook 24/7. Na 4,5 jaar te hebben vertrouwd op HPE MSA, een storage-oplossing die uiterst geschikt is voor behoeften binnen het mkb, was Euro Caps toe aan een nieuwe infrastructuur. Marten van der Veen, dataspecialist bij Euro Caps, legt uit waarom: “Qua prestaties waren er nog geen moeilijkheden, maar de capaciteit begon langzaam maar zeker een issue te vormen. We kenden de afgelopen jaren een forse groei; de markt voor single serveproducten is namelijk in korte tijd veel groter geworden. Mensen willen snel en eenvoudig hun kopje koffie zetten. We openden vijf jaar geleden dan ook een tweede fabriek. We gaan nu een derde fabriek in gebruik nemen en hebben de ambitie om nog verder door te groeien.”

99,9999% uptime voor optimale continuïteit

Erik Dekker, project- en IT-manager bij Euro Caps, benadrukt het belang van uptime in de productieomgeving. “Voor Euro Caps is continuïteit echt essentieel. De productie zelf draait namelijk 24/7. Het enige dat we ons twee keer per jaar nog enigszins konden permitteren qua downtime, was één à twee uur voor een cruciaal onderhoud. Maar als je grote ambities hebt, moet ook je IT-omgeving meegroeien met de organisatie en 100% toekomstbestendig zijn. Daarom werken we al ruim 8 jaar lang samen met Féju. Zij bekijken of er zaken aan vervanging toe zijn. We hebben we onze vaste aanspreekpunten, zowel technisch als relationeel. Op die manier verloopt de samenwerking met Féju heel soepel en duidelijk.”

Ook nu werd Féju – Silver Partner van HP Enterprise – ingeschakeld om te adviseren over de meest geschikte oplossing. “De meest voor de hand liggende optie, was een upgrade van onze huidige MSA,” vertelt Marten. “Maar we keken al snel in de richting van HPE Nimble Storage, waarmee we nóg meer continuïteit, capaciteit en performance zouden garanderen.”

Bij de migratie was Féju verantwoordelijk voor de configuratie en de implementatie op locatie. Na een korte instructie zorgde Marten intern voor de migratie van de virtuele omgeving. Om geen risico’s te nemen, draaiden het oude en het nieuwe systeem een tijdje parallel.

“Nu we ook daadwerkelijk voor HPE Nimble Storage hebben gekozen, behoort downtime officieel tot het verleden en is onze omgeving volledig futureproof,” zegt Marten trots. “Dat klopt”, knikt Pieter de Bruijn, salesmanager bij Féju. “HPE Nimble garandeert 99,9999% uptime. We voeren live upgrades uit aan het storage systeem, zonder dat hiermee de productie omgeving wordt verstoord.”

Klaar voor de toekomst

Féju neemt het verdere systeembeheer voor zijn rekening. De monitoring wordt regelmatig besproken met Euro Caps. “Féju geeft ons duidelijke adviezen voor de toekomst. Zij adviseren over hoe wij onze budgetten het beste kunnen inzetten. Zo hebben we recent ook alles rond Wi-Fi en switching vervangen. Op advies van Féju hebben we daar voor Aruba Networks gekozen, onderdeel van HP Enterprise. In een magazijn van twintig meter hoog was ook hier behoefte aan een oplossing op maat.”

Voor Pieter zijn maatwerk oplossingen logisch: “Als ICT-partner wil je samen met de organisatie werken. Korte lijntjes zijn daarbij essentieel. Zo kom je het meeste te weten over de organisatie. Wat speelt er? Wat zijn de behoeften? Welk traject wil de onderneming afleggen? Door die inzichten te koppelen aan wat er speelt in de markt enerzijds en de technische kant van het verhaal anderzijds, kunnen we onze klant optimaal informeren. Tevreden klanten, daar draait het toch om?”

Lees de volgende klantcase