Féju Kennissessie: Ethical hacker – uitgesteld

De Féju Kennissessie: Ethical hacker is uitgesteld. De nieuwe datum volgt snel.

 

Op 19 maart hoort u alle ins en outs over hacken. De spreker tijdens deze avond is specialist op het gebied van Internet Security, heeft ervaring als ethical hacker en is mede organisator van hacking events voor studenten.

Cybercriminaliteit

Steeds meer bedrijven worden het slachtoffer van cybercriminaliteit, zoals fraude, bedrijfsspionage, phishing of hacking. Ook het hacken van communicatiemiddelen komt steeds vaker voor, zoals bij wifi-netwerken, multifunction-printers en servers. Criminelen gaan steeds gerichter te werk en gebruiken steeds meer geavanceerde methoden. Ze breken in op computersystemen en krijgen zo toegang tot vertrouwelijke informatie, ze vernietigen of ‘kidnappen’ gegevens, of ze richten op andere manieren schade aan.

Ethical hacker

Een ethical hacker hackt niet om mensen te benadelen; zijn activiteiten zijn niet crimineel. Zijn doel is juist om bedrijven te helpen hun systemen beter te beveiligen. Een ethical hacker gaat actief op zoek naar beveiligingslekken bij systemen en bedrijfsnetwerken. Door eventuele lekken in het netwerk te rapporteren, kan de beveiliging verbeterd worden. Dit om te voorkomen dat het systeem of het netwerk gehackt wordt door ‘echte’ hackers met verkeerde bedoelingen.

Féju Kennissessie

Onze spreker op 19 maart heeft ruime ervaring als ethical hacker en heeft als Forensic IT Expert al vele systemen onderzocht. Hij deelt zijn ervaringen met ons en geeft antwoord op vragen als:

  • Wie zijn de hackers die in Nederland actief zijn?
  • Hoe gaan ze te werk?
  • Welke tools gebruiken zij? (het is niet alleen software)
  • En vooral: wat kunt u er tegen doen om uw data en IT-omgeving te beschermen?


Informatie en aanmelden

Hebt u interesse om hierbij te zijn? Noteer dan in uw agenda:

  • Féju kennissessie ethical hacker
  • Donderdag 19 maart 2020
  • Inloop vanaf 16:00 uur. Presentatie 16:30-17:30 uur, met aansluitend een borrel.
  • Locatie: Nijverheidsweg 21 in Udenhout.
  • Gratis entree voor mkb’ers

Wij verzoeken u om u vooraf aan te melden. Dit kan per mail naar Erik-Jan van der Meijs via e.vandermeijs@feju.nl. U kunt ook hem bellen of appen: 06-45466986.

U bent van harte welkom!