He's making IT happen
Onze Féju’ers; ze zijn dag in dag uit in de weer om heel Nederland van de best mogelijke ICT-oplossingen te voorzien. Om wat meer gezicht te geven aan diegenen met wie verbinding tot stand kan komen, geven wij ze één voor één het woord. Vliegensvlug, want de familie is groot. Vandaag in 1 minuutje met: ICT-consultant Rob van Nunen. Over hem als persoon en het werk waar hij nog dagelijks mee in ‘de clouds’ is. Nieuwsgierig naar de werkzaamheden waar Rob van ‘aan’ gaat én de activiteiten die juist voor heuse errors zorgen? Dat en meer lees je hier.
Rob, om maar meteen te ‘booten’: wat brengt jou bij Féju in huis?
Ik ben al zo’n 20 jaar werkzaam in de ICT. Een hele tijd dus. Een paar jaar geleden zocht ik wat meer uitdaging in mijn werk. Ik hoopte dit te vinden bij Féju en dat is tot nu toe goed gelukt!
Wat doe je daar zoal?
Volgens mijn dochtertje van drie speel ik vooral computerspelletjes op mijn werk. Maar in werkelijkheid controleer ik dagelijks de systemen van klanten op locatie. Dit varieert van het beheren van een of meerdere servers, tot het controleren van werkplekken. Daarnaast ben ik dagelijks in de weer met de beveiliging binnen bedrijven en doe ik aanbevelingen waar nodig.
En sinds wanneer is dat het geval?
2,5 jaar geleden startte ik bij Féju. Ik begon met een inwerkperiode op de afdeling support. Na een tijdje kreeg ik van mijn leidinggevende het vertrouwen om ‘buiten te gaan spelen’, zoals we dat wel eens noemen.
Wat trekt jou zo aan in werken in deze branche?
In mijn werk word ik iedere dag opnieuw uitgedaagd en dat is belangrijk voor me. Daarnaast vind ik het fijn als ik onze relaties kan helpen wanneer ze technische problemen hebben en ergens niet uitkomen.
En waarom specifiek bij Féju?
De informele werksfeer sprak me direct aan. Daarnaast is Féju een plek waar collega’s altijd voor elkaar klaarstaan.
Is het alleen maar hard werken? Of heb je ook voldoende tijd om op te laden?
In de basis wordt er veel van je verwacht. Dat kan ook niet anders wanneer je als bedrijf altijd voor het beste van het beste gaat. En dat kan weleens zwaar zijn, maar er is uiteraard ook ruimte voor een grapje op zijn tijd. Of voor extra momenten om te genieten met je gezin.
Hoe doe je dat opladen het liefst?
Het allerliefst ben ik met mijn dochtertje aan het spelen of met mijn hond aan het wandelen. Ook ben ik drie dagen per week in de sportschool te vinden. In beweging zijn maakt mijn hoofd even helemaal leeg.
Met welke zaken op de planning slinger jij jouw computer vol enthousiasme aan?
Voor uiteenlopende en uitdagende projecten.
En welke activiteiten zou je wel willen deleten uit je agenda?
Vergaderingen waar geen eind aan lijkt te komen. Al zijn de meetings natuurlijk wel nodig om onze relaties goed te helpen met hun vraagstukken. Maar af en toe wil je gewoon door.
Waar sta jij bij collega’s en klanten om bekend?
Hopelijk als behulpzaam, dat vind ik het belangrijkst. Het zou me niet verbazen als sommige collega’s me ook voor gek verklaren, omdat ik mezelf iedere donderdagochtend om 06.00 uur al in het zweet werk in de sportschool.
En wat weten zij juist niet van jou?
Laten we dit vooral zo houden, dan blijven er nog wat gespreksonderwerpen over voor tijdens de koffiepauze.
Gewetensvraag: hoe is de ICT bij jou thuis geregeld? Tot in de puntjes? Of gebeurt het vooral op je werk?
Thuis is deze ‘standaard’ geregeld. Zo hebben we (nog) geen extreme ICT-veiligheidsmaatregelen voor onze dochter. Ik vind dat zij gewoon moet kunnen experimenteren op het gebied van IT. En soms kan het dan ook eens fout gaan. Daar leert ze weer van.
Welke naam heeft jouw wifinetwerk daar?
Dit is nog een standaard naam van de provider. Niks origineels, dus.
En om met een stukje educatie te eindigen: wat is volgens jou dé ICT-tip die iedereen zou moeten weten?
Let goed op je security. Uiteindelijk kan iedereen een keer op een verkeerde link klikken en inloggen; dit is zelfs mij eens overkomen. Het gaat om de vervolgstappen die je daarna onderneemt. Contacteer direct je systeembeheerder of automatiseerder. Laat hen de hele boel met een professionele blik nakijken. Denk vooral niet: ‘Niemand ziet het nu’. Een hacker kan ook pas na een paar dagen aan de slag gaan.