1 minuutje met… Anton van Dam

Onze Féju’ers zijn dag in dag uit in de weer om heel Nederland van de best mogelijke ICT-oplossingen te voorzien. Om wat meer gezicht te geven aan diegenen met wie verbinding tot stand kan komen, geven wij ze één voor één het woord. Vliegensvlug, want de familie is groot. Vandaag in één minuutje met: onze nieuwe eigenaar Anton van Dam. Over hem als persoon en het werk waar hij nog dagelijks mee in ‘de clouds’ is. Nieuwsgierig naar de werkzaamheden waar Anton van ‘aan’ gaat én de activiteiten die juist voor heuse errors zorgen? Dat en meer lees je hier. 

Anton, om maar meteen te ‘booten’: wat brengt jou bij Féju in huis?

Via headhunter Nicole van Wieringen. Zij was destijds door Albert ingeschakeld in de zoektocht naar een knappe salesmanager en kwam toen bij mij uit.

Wat doe je zoal?

In 2013 ben ik begonnen als salesmanager en in de loop van de jaren meer in de operatie gekomen als operationeel manager. Daarna adjunct-directeur en directeur. En sinds vorige maand, na de overname, mag ik mijzelf trotse eigenaar noemen van de Féju ICT Groep.

En sinds wanneer is dat het geval?

Al met al ben ik nu bijna elf jaar ‘bij de zaak’.

Wat trekt jou zo aan in werken in deze branche?

De ICT-markt staat nooit stil. Sterker nog, het gaat razendsnel. Die innovatie vind ik heel interessant. En we vervullen voor onze relaties een enorm belangrijke rol in het operationeel houden van hun business. Die belangrijke rol waarbij kwaliteit, snelheid en flexibiliteit nodig is, vind ik geweldig om in te kunnen vullen met onze organisatie.

En waarom specifiek bij Féju?

Er is simpelweg geen leuker ICT-bedrijf!

Is het alleen maar hard werken? Of heb je ook voldoende tijd om op te laden?

Het is hard werken en met enige regelmaat buiten de reguliere kantooruren maar we bouwen absoluut ruimte in voor ontspanning en veel lol met elkaar. Het moet in balans zijn, daar sta ik voor. Voor mij persoonlijk is opladen eigenlijk niet echt nodig… ik sta altijd aan!

Hoe doe je dat laatste het liefst?

Ontspannen (of opladen als je dat zo wil noemen) doe ik thuis met mijn gezin en door een rondje te hardlopen in het mooie Mastbos in Breda.

Met welke zaken op de planning slinger jij jouw computer vol enthousiasme aan?

Ik vind alles wel leuk! Maar extra leuk zijn afspraken met relaties van Féju en gesprekken met collega’s waarin we tot oplossingen komen voor uitdagingen, en nieuwe diensten vorm geven met elkaar.

En welke activiteiten zou je wel willen deleten uit je agenda?

Eigenlijk niets.

Waar sta jij bij collega’s en klanten om bekend?

Ik denk om mijn quote ‘Elke week, elke maand en daarmee elk jaar ietsje beter, efficiënter en leuker!”

En wat weten zij juist niet van jou?

Volgens mij weten ze ongeveer alles wel.

Gewetensvraag: hoe is de ICT bij jou thuis geregeld? Tot in de puntjes? Of gebeurt het vooral op je werk?

Prima op orde!

Welke naam heeft jouw wifinetwerk daar?

AT Wi-Fi en AT Wi-Fi Guest.

En om met een stukje educatie te eindigen: wat is volgens jou dé ICT-tip die iedereen zou moeten weten?

Neem als ondernemer of ICT-verantwoordelijke regelmatig de tijd om eens écht in gesprek te gaan met onze adviseurs en consultants over hoe ICT voor jou kan werken. Er is zoveel mooie, slimme en innovatieve tooling beschikbaar die je business/werk beter, veiliger, efficiënter of leuker kunnen maken. Door regelmatig te brainstormen met onze experts ben ik er zeker van dat je jezelf verzekert van veel meer ICT-tips!