1 minuutje met… Nick van den Heiligenberg

He’s making it happen

Onze Féju’ers; ze zijn dag in dag uit in de weer om heel Nederland van de best mogelijke ICT-oplossingen te voorzien. Om wat meer gezicht te geven aan diegenen met wie verbinding tot stand kan komen, geven wij ze één voor één het woord. Vliegensvlug, want de familie is groot. Vandaag in 1 minuutje met: manager consultants Nick van den Heiligenberg. Over hem als persoon en het werk waar hij nog dagelijks mee in ‘de clouds’ is. Nieuwsgierig naar de werkzaamheden waar Nick van ‘aan’ gaat én de activiteiten die juist voor heuse errors zorgen? Dat en meer lees je hier:

Nick, om maar meteen te ‘booten’: wat brengt jou bij Féju in huis?

Na mijn studie heb ik een poosje gewerkt bij een bedrijf dat wellnesscentra en sportscholen voorzag van al hun ICT-behoeften. Maar toen kwam ik ineens de vacature van Féju tegen en voordat ik het wist, was ik bij hen aan boord! Soms moet je gewoon snel handelen als een te gekke kans zich voordoet, toch?

Wat doe je daar zoal?

Enerzijds vervul ik de rol van manager, waarbij ik samen met het managementteam de koers van onze organisatie bepaal en leiding geef. Anderzijds draai ik ook nog steeds mee op de vloer met onze consultants bij een aantal grote accounts en projecten. Ik blijf immers een man van de techniek.

Sinds wanneer is dat het geval?

Nou, ik moet even in mijn geheugen graven hoor, want dat is al een behoorlijke tijd geleden. Maar als ik het goed zeg werk ik sinds 2010 als ICT-consultant en mag ik mij vanaf 2018 ook manager consultants noemen.

Wat trekt jou zo aan in werken in deze branche?

Hier draait alles om de voortdurende groei, zowel persoonlijk als in teamverband. Geen overbodige luxe, want in onze branche waar verandering en innovatie de orde van de dag zijn is het essentieel om altijd scherp te blijven.

En waarom specifiek bij Féju?

Hier krijg je alle kansen om je dromen waar te maken. Daarnaast is het teamgevoel rijkelijk aanwezig! We klaren de klus écht samen.

Is het alleen maar hard werken? Of heb je ook voldoende tijd om op te laden?

We zetten er hier flink de schouders onder, maar er is ook zeker ruimte voor ontspanning op moment dat de planning dat toelaat. En als we een project verder van huis hebben, wordt alles tot in de puntjes geregeld; van hotels tot diners en alles daartussenin.

Hoe doe je dat laatste het liefst?

Sinds vorig jaar ben ik lid van ons interne “running/cycling”-team. Afgelopen herfst heb ik samen met de collega’s meegedaan aan de Tilburg Ten Miles. En daarnaast doe ik in mijn vrije graag leuke dingen met mijn vrouw en twee kids.

Met welke zaken op de planning slinger jij jouw computer vol enthousiasme aan?

Eigenlijk voor alles waar ik uitdaging uit kan halen. Elke dag probeer ik het nog een stukje beter te doen. Je bent immers nooit uitgeleerd.

En welke activiteiten zou je wel willen deleten uit je agenda?

Haha ja, ik heb er serieus over nagedacht, maar eerlijk gezegd kan ik niet meteen iets bedenken. Maar dat is voor mij ook belangrijk, hoor. Om je werk goed te doen, is het essentieel om het met een grote glimlach te kunnen uitvoeren!

Waar sta jij bij collega’s en klanten om bekend?

Ja, eigenlijk moet je dat aan hen vragen, hè… Maar als ik toch iets moet zeggen, denk ik dat ze me zien als een betrouwbare doorzetter en iemand waar ze altijd op kunnen bouwen.

En wat weten zij juist niet van jou?

Ik hang al behoorlijk wat jaartjes rond bij Féju. De klanten waar ik over de vloer kom, kennen me ook al een eeuwigheid. Dus ik gok zo dat ze me behoorlijk goed in de smiezen hebben.

Gewetensvraag: hoe is de ICT bij jou thuis geregeld? Tot in de puntjes? Of gebeurt het vooral op je werk?

Thuis draait het eigenlijk om één ding: als het internet en de WiFi gewoon lekker lopen en stabiel zijn, is het al snel goed.

Welke naam heeft jouw wifinetwerk daar?

Haha, dat zou jij wel willen weten he?! 😉

En om met een stukje educatie te eindigen: wat is volgens jou dé ICT-tip die iedereen zou moeten weten?

Een sterk wachtwoord is natuurlijk heel belangrijk. Maar zorg ook altijd voor een multifactorauthenticatie. Zo moet je voor een tweede keer je identiteit bevestigen na het inloggen. Hierdoor ben je veel minder vatbaar voor hackers. Veiligheid staat voorop.