De Féju-hoogtepunten van Albert

Als klein jongetje wist Féju-directeur Albert Jakobsen het al: ooit zou hij ondernemer worden. En ondanks de woorden van zijn vader – “Praat toch wijzer, Appie. Dat is voor ons soort mensen niet weggelegd” – kwam die eigen business er. Want enige bewijsdrang is Albert niet vreemd, zo stelt hij nu. “Het is echt niet alleen maar feest geweest; de afgelopen 20 jaar kwamen met een lach én een traan. Maar het was toch vooral een erg mooie rit.” Ter gelegenheid van het ‘Féjubileum’ blikt hij op zijn 10 grootste zakelijke hoogtepunten terug.

2004

  • “Op 30 april 2004 gingen we officieus met Féju van start. Met mijn toenmalige compagnon Dennes Meeusen hief ik die dag het glas op onze gezamenlijke onderneming. In mei begonnen we vervolgens officieel.”
  • De naam ‘Féju’ bedenken, verdient een aparte vermelding. Want die slaat terug op het allermooiste dat ik heb; mijn dochters Féline en Juliette. Een bedrijfsnaam om meer dan trots op te zijn, dus. En ik heb zo ook altijd een goed verhaal om mee binnen te komen.”

2005

  • “Na onze eerste meters op een krap zolderkamertje, huurden we een kleine bedrijfsruimte bij een vriend. Maar Féju groeide zó hard, dat we de oorspronkelijke bewoners langzaam uit dat pand duwden. In het weiland erachter is toen een nieuw gebouw voor ons gerealiseerd, waarvan de eerste steen door mijn dochters werd gelegd. Wij zouden het minimaal 10 jaar huren, maar met wat duwen en trekken hebben we het gebouw al binnen 3 jaar gekocht.”

2020

  • Mijn dochter Juliette werkte in de toeristische sector, maar was toe aan een carrièreswitch; ze trad bij Féju in dienst. Na veel trainingen en cursussen is ze nu junior accountmanager binnen ons team. Dat zorgt voor mooie momenten. Als een zakenrelatie niet weet dat ik haar vader ben bijvoorbeeld, en ze me tijdens een meeting vraagt: ‘Pap, wil jij ook wat drinken?’. Aan mij dan de eer om trots uit te leggen dat zij de ‘Ju’ van ‘Féju’ is.”

2021

  • “We zijn goed in ‘ombuigen’. Neem onze sinterklaasactie in coronatijd, waarbij heerlijke dinerplanken voor alle Féju’ers en hun gezinnen door enkele ‘pieten’ aan ieders voordeur afgeleverd zijn. Ik heb die dag heel wat glimlachen zien verschijnen. En er wordt nog steeds over gepraat.”

2023

  • “Mijn adviseurs zeiden het al langer: samenvoegen, die telecom- en ICT-tak van Féju. Recent ging ik eindelijk overstag. Ik nam met het ene bedrijf het andere over en doopte het geheel om tot Féju ICT Groep. Een goede oefening in even niet zo eigenwijs doen.”
  • “10 jaar geleden kwam hij binnen als salesmanager, en ik wist meteen dat er meer in Anton zat. Sinds mei 2023 is hij mededirecteur. Als ik weer eens slecht bereikbaar ben tijdens een vakantie, dan runt hij de zaak alsof hij nooit anders deed. Goud waard.”

2004 – 2024

  • 11 overnames in 20 jaar. Nu ik het mezelf hoor zeggen denk ik: jeetje, da’s best veel! Het heeft me soms mijn nachtrust gekost. Maar via autonome groei waren we nooit zo hard gegaan. En het betekende 11 keer extra het glas heffen. Ook wat waard!”

2009, 2014 en 2019

  • “Gezinsuitbreiding, trouwerijen, scheidingen, huisvestingsproblemen, schulden, ziektes en overlijden; ons team maakte al het nodige door. Dat resulteert in meer dan enkel een onderlinge werkrelatie. Samen steeds bij nieuwe jubilea stilstaan, vind ik dan ook bijzonder en een mooie manier om het leven te vieren.”

2004 – 2024

  • Kerstfeesten door de jaren heen; in het begin waren ze misschien wat schraal met slechts 4 Féju’ers plus hun partners. Maar inmiddels is ons decemberfeest altijd een enorme happening. En zo hoort het ook. Want het is een bedankje voor alle collega’s en voor hun partners. Wij realiseren ons namelijk goed: de steun van het thuisfront is een groot deel van ons succes.”